Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ir pārliecināts, ka starpsezonā ieguldītais darbs atmaksāsies un viņam šosezon izdosies sasniegt pasaules ranga labāko divdesmitnieku.

Kā ziņots, šonedēļ risinās prestižais Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas tenisa turnīrs, kurā Gulbis jau ir pārvarējis divas kvalifikācijas kārtas, kā arī pamatsacensību pirmo kārtu, kurā ar 6-2, 6-1 pārliecinoši pieveica mājinieku Robinu Hāsi.

Ieskaitot 20 nopelnītos punktus par kvalifikācijas pārvarēšanu, Gulbis šajā turnīrā jau ticis pie 65 ATP ranga punktiem un tas ir viņa augstākais rezultāts kopš 2011.gada augusta, kad viņš par astotdaļfināla sasniegšanu Monreālas "Masters 1000" sacensībās saņēma 90 punktus.

"Spēlēju tiešām labi un domāju, ka tas bija skaidrs visiem, kas redzēja maču," par cīņu ar Hāsi turnīra organizatoriem izteicās Gulbis. "Šis man bija viens no labākajiem mačiem šosezon un arī labi jūtos."

Kā ziņots, šobrīd Gulbis ATP rangā atrodas vien 132.vietā. Janvārī viņš nedevās uz Austrāliju un nepiedalījās tur notiekošajā gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā, bet smagi trenējās.

"Mana ranga vieta bija pārāk zema, tāpēc nevēlējos braukt uz Austrāliju, lai tikai spēlētu kvalifikācijā, jo tādējādi par aviobiļetēm iztērē vairāk naudas, nekā nopelni kvalifikācijā," atcerējās tenisists. "Tāpēc trenējos mēnesi ilgāk. Ziemā strādāju smagāk kā jebkad agrāk, un tas ir tikai dabīgi, ka rezultāti nāk."

"Tomēr ar vienas kārtas pārvarēšanu nav pietiekami. Mans mērķis jau šeit ir pārvarēt vēl pāris kārtu," par Roterdamas turnīru piebilda Gulbis.

Kā ziņots, otrajā kārtā Gulbis ceturtdien spēkosies ar turnīra otro raketi Huanu Martinu del Potro no Argentīnas, kurš pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-4 pārspēja francūzi Gaelu Monfisu.

Uz jautājumu, kas viņam patīk Roterdamā, Gulbis smejoties izteicās, ka viņam patīk, ka marihuāna tur ir legāla. "Tomēr tenisa spēlētāji diemžēl ar to nevar nodarboties, jo mūs regulāri pārbauda. Lai sasniegtu rezultātus, esmu atmetis arī dzeršanu, smēķēšanu un naktīs ilgi palikšanu nomodā."

"Ja strādā smagi, rezultāti nāks, ja nestrādā - to nebūs," teica tenisists. "Es strādāju smagi un vēlos pats sev pierādīt, ka to varu. Uzskatu, ka šogad noteikti iekļūšu pasaules ranga labāko divdesmitniekā. Kā minimums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!