Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP tenisa rangā pakāpies par deviņām pozīcijām un ierindojas 109.pozīcijā.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā Gulbis Marseļas ATP sērijas turnīrā viegli pārvarēja pirmo kārtu, bet otrajā kārtā sīvā cīņā piekāpās pasaules ranga sestajai raketei Tomašam Berdiham. Tāpat viņš veiksmīgi iesācis Delrejbīčas ATP turnīru, kur sasniedzis kvalifikācijas izšķirošo kārtu.

Līdz ar to Gulbis aizvadīto divu nedēļu laikā rangā pakāpies par 23 pozīcijām. Tikmēr no citiem Latvijas tenisistiem Andis Juška, kurš aizvadītajā nedēļā piedzīvoja zaudējumu Maskavas "Future" turnīra finālā, pakāpies par divām pozīcijām un ieņem 324.vietu,bet Deniss Pavlovs pakāpies par četrām vietām un ir 691.vietā. Vēl Mārtiņš Podžus ieņem 1163.vietu, Miķelis Lībietis – 1393.vietu, Krišjānis Stabiņš – 1403.vietu, Oskars Vaskis – 1563.vietu, bet Arkādijs Slobodkins – 1776.vietu.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmajās trīs pozīcijās joprojām ir Novāks Džokovičs, Rodžers Federers un Endijs Marejs, ceturtajā vietā ir Davids Ferers, bet piektajā pozīcijā ierindojas Rafaels Nadals.

Nākamajās pozīcijās ir Tomašs Berdihs, Huans Martins del Potro, Žo-Vilfrīds Tsonga, Janko Tipsarevičs un Rišārs Gaskē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!