Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis esot patiešām pārsteigts par to, kādi tenisisti iekļuvuši ATP ranga pirmajā simtniekā, un viņš ir pārliecināts, ka ir meistarīgāks par šiem sportistiem.

Atgādinām, ka ATP rangā 109.vietā esošais Gulbis pirmdien Delrejbīčas ATP sērijas turnīra izšķirošajā kvalifikācijas kārtā sīvā cīņā ar 6-7 (4:7), 7-5, 6-4 uzvarēja ukraini Denisu Molčanovu, kurš pasaules rangā ieņem vien 217.pozīciju, iekļūstot pamatturnīrā. Pamatsacensību pirmajā kārtā otrdien latvietim pretī stāsies ranga 99.rakete Džeimss Bleiks no ASV.

Pēc uzvaras pār Molčanovu Gulbis žurnālistiem pastāstīja, ka bija pārsteigts, kad ieraudzījis kādi spēlētāji ir ranga pirmajā simtniekā. "Es tiešām biju "uz mutes", ieraugot ranga TOP 100 tenisistus. Tur ir pāris puiši, kurus es pat nezinu. Daži no viņiem, es atvainojos, nevar spēlēt tenisu," portālā "sun-sentinel.com" citēts Gulbis.



"Es nezinu, kā viņi iekļuvuši TOP 100. Tas nav viegli, bet es domāju, ka esmu labāks par lielāko daļu no viņiem, un vēlos to pierādīt arī rangā. Tā ir mana motivācija," teica Gulbis.

Gulbis ATP rangā bijis arī 21.pozīcijā, bet vairāki savainojumi mijās ar neveiksmīgākām spēlēm, kas viņu rangā atmeta uz otro simtnieku. Tāpat Latvijas sportists atzina, ka iepriekš viņš nav izbaudījis tenisu.

"Šis ir pirmais gads, kad es tiešām vēlos spēlēt tenisu. Es to sāku izbaudīt daudz vairāk," stāstīja latvietis. "Iepriekš man tas nepatika, godīgi. Man bija pāris labas uzvaras un tās es izbaudīju. Tad es nogāju no ceļa un tas ietekmēja manu spēli."

"Tagad es vēlos spēlēt vēl piecus gadus un darīt to tik augstā līmenī, cik vien varu," viņš turpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!