Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis tic, ka viņš ir spējīgs uzvarēt pasaules ranga piekto raketi Rafaelu Nadalu no Spānijas, pēc iekļūšanas Indianvelsas "Masters Series" turnīra astotdaļfinālā teica latvietis.

Atgādinām, ka pirmdien Gulbis Indianvelsas turnīra trešajā kārtā trīs setu cīņā ar  5-7, 6-3, 6-4 pārspēja ranga 20.numuru Andreasu Sepi, sasniedzot astotdaļfinālu.

"Man šajā mačā vajadzēja uzvarēt vieglākā cīņā. Es pirmajā setā spēlēju labāk nekā viņš. Es domāju, ka visu spēli biju labāks. Pirmā seta izskaņā es vienkārši sevi mentāli iznīcināju," turnīra oficiālajā mājaslapā citēts Latvijas labākais tenisists.

Sacensību ceturtajā kārtā Gulbim būs jāspēkojas ar Nadalu, kuram trešajā kārtā spēlēt nevajadzēja, jo viņa pretinieks argentīnietis Leonardo Maijers muguras traumas dēļ maču nevarēja aizvadīt. Gulbis ir priecīgs, ka viņa pretinieks būs tik spēcīgs tenisists, jo viņš vēlas bieži cīnīties pret vadošajiem sportistiem.

"Es ticu, ka spēšu uzvarēt. Es vēlos aizvadīt pēc iespējas vairāk spēles pret top tenisistiem. Agrāk vai vēlāk es uzvarēšu, un tas man dos papildus pārliecību," stāstīja Gulbis. "Man tie, kuri rangā ir no 20.līdz 100.vietai, ir jāuzvar vieglākās spēlēs, nekā es to izdarīju šodien."

Gulbja un Nadala spēle notiks trešdien.

Gulbis, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 67.vietu, ir izcīnījis 13 uzvaras pēc kārtas. Latvijas tenisists savu panākumu sēriju iesāka Delrejbīčas turnīrā, kurā startēja jau kvalifikācijā. Pēc uzvarām trīs atlases spēlēm Gulbis aizcīnījās līdz finālam un otro reizi karjerā arī triumfēja šajā turnīrā, bet pagājušajāviņš ar divām uzvarām kvalifikācijā nodrošināja iekļūšanu Indianvelsas "Masters Series" turnīra pamatsacensībās. Indianvelsas turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-3 uzvarēja spāni Felisiano Lopesu, bet otrajā kārtā sagrāva pasaules ranga devīto numuru Janko Tipsareviču ar 6-2, 6-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!