Foto: stock.xchng
Latvijas sieviešu tenisa izlase sestdien uzvarēja izšķirošajā cīņā par atgriešanos Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Izslēgšanas spēlē Latvija ar rezultātu 2-1 pieveica Melnkalni.

Sākotnēji jaunā Jeļena Ostapenko, kura WTA rangā atrodas 683.pozīcijā, ar 7-5, 6-2 pieveica vienspēļu rangā neiekļauto Anu Veseloviču.

Turpinājumā šobrīd WTA ranga 249.vietā esošā Diāna Marcinkēviča ar 2-6, 1-6 kapitulēja Dankai Koviničai, kura rangā atrodas 247.vietā.

Līdz ar to sērijas uzvarētājs tika noskaidrots dubultspēlē, kurā Marcinkēviča un Ostapenko ar 2-6, 6-4, 6-4 uzvarēja Koviniču un Danicu Krstajiču.

Līdz ar to Latvija nākamajā gadā atgriezīsies Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā, kurā iepriekšējo reizi cīnījās 2010.gadā.

Kā ziņots, Latvijas izlasē bija iekļauta arī Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura, kura šobrīd vienspēļu rangā ieņem 1145.vietu. Tomēr viņa ne reizi laukumā neizgāja.

Jau vēstīts, ka apakšgrupu cīņās Latvija ar 3-0 uzvarēja Somiju, ar 3-0 sagrāva arī Igauniju, kas turnīrā startē ar otro sastāvu, un ar 1-2 piekāpās Tunisijai.

Divas spēcīgākās apakšgrupas komandas kvalificējās izslēgšanas kārtai, kurā par iekļūšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā sacentās ar otras apakšgrupas spēcīgākajām vienībām. Savukārt katras grupas divas vājākās vienības cīnījās par neizkrišanu uz trešo grupu.

Tā pirmajai grupai kvalificējās arī Tunisijas izlase, kas ar 2-1 uzvarēja Lietuvu, bet uz vājāko, trešo, grupu izkrita Igaunija un Grieķija, kas piekāpās attiecīgi DĀR un Somijai.

Zīmīgi, ka vēl pirms pāris gadiem Igaunija bija vien soļa attālumā no kvalificēšanās pasaules grupai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!