Foto: AFP/Scanpix

Par pirmo Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālisti ceturtdien kļuva pērnā gada sacensību uzvarētāja Marija Šarapova no Krievijas.

Ar otro numuru izliktā Šarapova pusfināla cīņā ar rezultātu 6-1, 2-6, 6-4 uzvarēja sacensību trešo raketi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, turnīra finālu tādējādi sasniedzot otro reizi pēc kārtas.

Jau pirmajā cīņas geimā Šarapova zaudēja punktu pie savas serves, tomēr pirmā seta turpinājumā viņa trīs reizes pēc kārtas lauza pretinieces servi un parūpējās par panākumu. Otrajā setā divreiz ar pretinieces serves laušanu atbildēja Azarenka, kas viņai cīņā ļāva panākt līdzsvaru, bet trešajā setā Šarapova un Azarenka kopumā piecas reizes tika pie breikiem. Uzvaru krieviete nodrošināja ar savu piekto mačbumbu.

Šarapova līdz šim katrā no četriem "Grand Slam" turnīriem uzvarējusi pa vienai reizei. Kopumā viņa "Grand Slam" turnīru finālos iekļuvusi jau astoņas reizes.

Tikmēr kādreizējā WTA ranga līdere Azarenka bija sasniegusi ceturto "Grand Slam" turnīra pusfinālu pēc kārtas, bet Parīzē viņa tik tālu bija aizkļuvusi pirmoreiz karjerā. "Grand Slam" turnīros baltkrieviete līdz šim spējusi uzvarēt vien Austrālijas atklātajā čempionātā, ko paveikusi pēdējos divus gadus pēc kārtas.

Sacensību pusfinālā spēlē četras no WTA ranga labākajā pieciniekā esošajām tenisistēm, jo otrajā pārī ranga līdere Serēna Viljamsa vēlāk ceturtdien spēkosies ar piektajā vietā esošo itālieti Sāru Erani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!