Foto: EPA/LETA

Pēc uzvarām trijos setos spānis Rafaels Nadals un serbs Novāks Džokovičs trešdien sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālu, kurā divi, iespējams, šī brīža labākie pasaules tenisisti sacentīsies savā starpā.

Pie rezultāta ziņā pārliecinošākas uzvaras tika šobrīd ATP ranga tikai ceturtajā vietā esošais Nadals, kurš ar 6-2, 6-3, 6-1 pieveica turnīrā ar devīto numuru izlikto šveicieti Staņislasu Vavrinku.

Līdz ar to turnīra trešā rakete Nadals kļuvis par pirmo tenisistu atklātajā ērā, kurš šī turnīra pusfinālā spēlējis astoņas reizes. Iepriekš viņš dalīja pirmo vietu ar šveicieti Rodžeru Federeru, kurš šogad nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Ja Nadals uzvarēs šī gada turnīrā, viņš kļūs par pirmo tenisistu, kurš vienā "Grand Slam" turnīrā spējis triumfēt astoņas reizes. Iepriekšējos astoņos gados Nadals Francijas turnīrā nav uzvarējis tikai 2009.gadā. Nadalam šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Vimbldonas, kad viņš negaidīti otrajā kārtā cieta sakāvi pret čehu Lukašu Rosolu. Tomēr kopš februārī notikušās atgriešanās kortā Nadals bijis labākais tenisists pasaulē, uzvarot sešos no astoņiem turnīriem, kuros piedalījies, bet pārējos divos ciešot neveiksmes vien finālos.

Tikmēr Vavrinka iepriekšējos trijos gados šajā turnīrā bija zaudējis ceturtajā kārtā, bet šoreiz pirmoreiz tika līdz ceturtdaļfinālam.

Savukārt ATP ranga līderis Džokovičs ar 6-3, 7-6 (7:5), 7-5 pieveica vācu veterānu Tomiju Hāsu, kurš izlikts ar 12.numuru.

Trešajā setā Džokovičs servēja par uzvaru mačā jau pie rezultāta 5-4, tomēr tad vācietis viņu nobreikoja. Serbs gan nepadevās un nākamajā geimā vēlreiz lauza pretinieka servi un turpinājumā noveda cīņu līdz uzvarai.

Līdz ar to Džokovičs pusfinālu sasniedzis jau 12."Grand Slam" turnīrā pēc kārtas. Iepriekšējo reizi tas viņam neizdevās 2010.gadā Parīzē, kad tika zaudēts ceturtdaļfinālā.

Savukārt 35 gadus vecais Hāss kļuvis par trešo vecāko šī turnīra labāko astotnieku sasniegušo tenisistu. "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālos neviens tik vecs tenisists nebija spēlējis kopš 2005.gada ASV atklātā čempionāta, kad to paveica Andrē Agasi.

Līdz šim Francijas atklātajā čempionātā Nadals ar Džokoviču sacentušies četras reizes un serbam izdevies uzvarēt vien vienā setā.

Kā ziņots, otrs pusfināla duelis noskaidrojās otrdien, kad mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga trijos setos uzvarēja slaveno šveicieti Rodžeru Federeru, bet ar ceturto numuru izliktais spānis Davids Ferrers ļoti pārliecinoši uzvarēja savu tautieti Tomiju Rovredo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!