Foto: Publicitātes foto
Neraugoties uz īslaicīgo lietu, ceturtdien starptautiskā jauniešu tenisa turnīrā "Riga Open 2013" noskaidroti pirmie finālisti un visi pusfinālisti. Latvijas tenisistiem vienspēlēs neveicās – zaudējumi visiem četriem, toties dubultspēlēs līdz finālam aizcīnījušās Rebeka Mertena un Daniela Vismane, informēja organizatori.

Vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālus aizvadīja četri mūsu valsts pārstāvji. U18 vecuma grupā puišiem pērnā gada čempions Arkādijs Slobodkins tikās ar sacensību ceturto numuru Talonu Grieksporku (Nīderlande). Ja pirmajā setā spēle bija līdzīga, un Nīderlandes tenisists uzvarēja vien taibreikā, tad otrajā viņa pārsvars jau bija izteiktāks. Mačā viņam uzvara ar 7:6(2), 6:2. Pusfinālu sasnieguši arī Zviedrijas, Somijas un Indijas tenisisti.

Šajā pašā vecuma grupā meitenēm labāko astoņniekā bija iekļuvusi Luīze Līva Strīķe. Viņai bija jāspēlē pret turnīra pirmo numuru no Krievijas Annu Kaļinskaju. Pārsteigumu mūsu sportiste nesarūpēja, piedzīvojot zaudējumu divos setos ar 4:6, 2:6. Pusfinālu sasniegušas vēl divas krievietes - Angelika Šapovalova un Poļina Novoselova, kā arī lietuviete Agne Cepelīte.

U16 vecuma grupā meitenēm vistālāk turnīrā no latvietēm bija aizspēlējusies Gundega Pastore. Viņai pretiniekos stājās ar 3.numuru izliktā baltkrieviete Zlata Faleja. Gundegai izdevās izrādīt pietiekami lielu prestestību, tomēr triju setu spēlē nedaudz labāka izrādījās pretiniece – 6:3, 3:6, 6:3. Bez Falejas pusfinālu sasniegusi viņas tautiete Hanna Krivatulava, kipriete Marija Siopaha un krieviete Anna Holodnaja. Puišiem šajā vecuma grupā uz titulu pretendē divi baltkrievi, krievs un igaunis.

Cerības uz finālu Latvijai bija arī U14 grupā meitenēm. Danielas Vismanes pretiniece ceturtdaļfinālā bija sacensību pirmais numurs, čehiete Luciju Kankovu. Pirmo setu mūsu tenisiste uzvarēja ar 7:5, taču nākamos divus zaudēja ar 3:6, 3:6. Līdzās čehietei pusfinālā spēlēs arī Krievijas, Baltkrievijas un Kipras tenisistes. Tikmēr puišiem šajā vecuma grupā titulu dalīs Krievijas, Kipras, Nīderlandes un Austrālijas tenisisti.

U12 vecuma grupas tenisisti noskaidroja fināla dalībniekus – meitenēm izšķirošajā cīņā tiksies poliete Iga Sviteka un baltkrieviete Ksenija Jerša, bet puišiem polis Vojceks Mareks un Osmans Torskis no Vācijas. Jāpiemin, ka U12 grupas gandarījuma sacensību finālu sasniedzis Latvijas pārstāvis Renārs Grodskis, kurš rīt spēlēs pret Aleksandru Georgu Mandmu no Igaunijas.

Latvija saglabā cerības uz vienu dubultspēļu titulu – U14 meiteņu grupā līdz finālam ticis Rebekas Mertenas un Danielas Vismanes duets. Pusfinālā viņas ar 7:6(5), 6:4 pārspēja krievietes Justu Dorofejevu un Kristinu Kisļaku. Fināla cīņā pretiniekos būs čehiete Lucija Kankova un Krieviete Bahmutkina. Šī spēle gaidāma piektdien ne ātrāk kā 12:00. Tikmēr pusfināla barjeru dubultspēlēs nespēja pārvarēt ne Reiņa Bucena un Mikus Paula Losberga duets, ne Kristas Cērpiņas un igaunietes Janas Kuzovkovas pāris (abi dueti U18 grupā). Tāpat U14 grupā puišiem neveiksme pusfinālā Daņiilam Batmanovam un Teodoram Pukšem.

Rīt visas "Riga Open 2013" turnīra spēles notiks "Rīgas Satiksmes" kortos (arī U18 grupas cīņas). Pirmo maču sākums 10:00. Jāpiemin, ka piektdien noslēgsies visi dubultspēļu turnīri, kā arī U12 vecuma grupu cīņas vienspēlēs, bet U14, U16 un U18 vecuma grupu pārstāvji izšķirošos mačus aizvadīs sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!