Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja sniegumu Vimbldonas čempionātā Lielbritānijā, kā arī viņa nesenos kolorītos izteicienus par pasaules labākajiem tenisistiem bez ievērības nav atstājis respektablais amerikāņu laikraksts "The New York Times".

Avīze raksta, ka Gulbis ir ne tikai pieprasīts runātājs, bet Vimbldonā spējis apbēdināt arī ar sesto numuru izlikto francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu.

Tsonga veselības problēmu dēļ pārtrauca maču brīdī, kad Gulbis bija vadībā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-3. Cīņai bija jāilgst līdz viena sportista trim uzvarētiem setiem.

"Priekšlaicīgā mača izbeigšana bija atelpa Gulbim, kurš ne tikai izbauda spēles brutalitāti, bet arī saprot, cik psiholoģiski nogurdinošs ir spiediens "Grand Slam" turnīrā, kuru viņš norādījis kā galveno iemeslu daudzajiem savainojumiem tajā dienā," vēsta laikraksts.

Trešdien no Vimbldonas tenisa čempionāta traumu dēļ izstājās septiņi tenisisti, kas ir jauns "Grand Slam" sacensību rekords.

Tāpat "The New York Times" atgādina par Gulbja nesenajiem izteicieniem franču laikrakstam "L’Equipe", nosaucot pasaules labākos tenisistus Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu, Novāku Džokoviču un Endiju Mareju par totāli garlaicīgiem.

"Gulbis paskaidroja, ka ar saviem komentāriem nav vēlējies kādam uzbrukt,.un ka viņa pieeja intervijām, salīdzinot ar citiem top spēlētājiem, var tikt skaidrota ar parastu cilvēka personības dažādību," raksta amerikāņu laikraksts, atsaucoties uz Gulbja pausto preses konferencē Vimbldonā.

"Es izbaudu jautras un interesantas intervijas, jo esmu to liels fans. Man patīk tās lasīt un skatīties "Youtube". Es tam veltu daudz laika, īpaši sarunām ar krievu aktieriem un mūziķiem. Man patiktu, ja kāds lasītu manas intervijas un uzskatītu tās par interesantām," citēts Gulbis.

Tāpat viņš atzinies, ka dažu tenisistu sniegtās intervijas internetā nav spējis noskatīties ilgāk par pāris minūtēm.
"Sāku skatīties dažu tenisistu intervijas un izslēdzu tās pēc pusotras minūtes. Tas bija skumji. Neteikšu, kuri tie bija," paudis Latvijas tenisists.

Tajā pašā laikā vienā no Vimbldonas pēcspēles preses konferencēm Gulbim ne pārāk glaimojošus izteicienus veltījis 35 gadus vecais vācu tenisists Tomijs Hāss.

Runājot par savu vecumu un traumām, Hāss sacīja: "Man nav nekādu atlaižu tikai tāpēc, ka karjeras laikā bijušas piecas operācijas. Tā tas nenotiek. Viss ir jānopelna. ATP ranga punktus nevar nopirkt. Tas nav iespējams - pretējā gadījumā Gulbis būtu numur viens pasaulē."

Kā ziņots, Gulbis Vimbldonas turnīra trešajā kārtā sestdien ar rezultātu 2-6, 4-6, 4-6 piekāpās spānim Fernando Verdasko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!