Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc tikšanas Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā ATP pasaules rangā pakāpies par trīs pozīcijām un ieņem 36.vietu, liecina pirmdien publicētais jaunākais saraksts.

Gulbis šonedēļ spēlēs Štutgartes turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar spāni Marselu Granoljēru. Pērn Gulbis šajā laikā startēja Umagas turnīrā, kur izstājās otrajā kārtā. Līdz ar to viņam Štutgartes turnīrā jāaizstāv 20 punkti, kurus tenisists var saņemt par iekļūšanu otrajā kārtā.

Vēl no Latvijas tenisistiem pasaules rangā Andis Juška ieņem 442.vietu, Mārtiņš Podžus – 724.vietu, Deniss Pavlovs – 1193.vietu, Miķelis Lībietis – 1448.vietu, Krišjānis Stabiņš – 1460.vietu, Jānis Podžus – 1533.vietu, Oskars Vaskis – 1613.vietu, bet Arkādijs Slobodkins – 1838.vietu.

Tikmēr ATP pasaules ranga augšdaļā notikušas izmaiņas. Pirmo vietu joprojām saglabā Novāks Džokovičs, otrais ir Vimbldonas čempions Endijs Marejs, bet uz trešo vietu pakāpies spānis Davids Ferrers, kuram seko Rafaels Nadals. Savukārt uz sev neierasti zemo – piekto – vietu pēc neveiksmes Vimbldonas čempionātā noslīdējis izcilais šveicietis Rodžers Federers. Tik zemu šveicietis pēdējo reizi bija pirms desmit gadiem.

Vēl pasaules ranga labāko desmitniekā ir Tomašs Berdihs, Huans Martins del Potro, Žo Vilfrīds Tsonga, Rišārs Gaskē un Staņislass Vavrinka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!