Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien pārvarēja Monreālas "Masters" sērijas turnīra otro kārtu, nākamajā sacensību posmā nodrošinot sev cīņu ar britu Endriju Mareju.

Otrās kārtas cīņā Gulbis ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-1 uzvarēja Itālijas tenisistu Fabio Fonjīni, kurš turnīrā izlikts ar 13.numuru.

Trešajā kārtā Gulbi sagaida cīņa ar ATP ranga otro numuru Mareju, kurš trešdien ar 6-4, 7-6 (7:2) uzvarēja spāni Marselu Granoljersu.

Gulbis aizvadīto cīņu iesāka neveiksmīgi, jau pirmajā geimā zaudējot savu servi, tomēr jau nākamajās izspēlēs viņš tika pie divām breikbumbām. Itālis pirmo breikbumbu atspēlēja, bet ar otro piegājienu Gulbis tika pie punkta un izlīdzināja rezultātu. Taču pēc tam pie savas serves latvietis atkal pieļāva kļūdas, kuras Fonjīni deva trīskāršo breikbumbu. Visas trīs breikbumbas Gulbis prata atspēlēt, bet vēlāk arī nosargāja savu servi. Nākamajā geimā Latvijas sportists atkal darbojās veiksmīgi, atkal izcīnīja breikbumbu, kuru prata izmantot, izvirzoties vadībā ar 3-1.

Nākamajās epizodēs Gulbim smagā cīņā izdevās nosargāt savu servi, lai arī Fonjīni bija divas breikbumbas. Pēc tam tenisisti apmainījās ar uzvarētiem geimiem, bet, kad latvietis bija vadībā ar 5-3, itāļu sportistam bija divas iespējas lauzt Gulbja servi. Abas breikbumbas Gulbis atspēlēja, un uzvarēja pirmo setu.

Otrā seta sākumā Gulbim izdevās turpināt spēlēt veiksmīgi, jau pirmajā geimā iegūstot breikbumbu un to izmantojot. Tomēr turpinājumā arī itālim bija breika iespēja, un šoreiz latvietis neatspēlējās (1-1). Pēcāk Fonjīni pārliecinoši nospēlēja pie savas serves, kā arī vēlreiz nobreikoja Gulbi, rezultātam kļūstot 3-1 itāļa labā. Latvijas sportists bija pazaudējis savu spēli, un vairs nespēja izrādīt pretestību pie pretinieka serves, bet savas serves geimā viņš prata gūt tikai vienu punktu (1-5). Nākamajās epizodēs Gulbis ieguva breikbumbu, kuru Fonjīni atspēlēja. Itālis uzreiz ieguva setbumbu un to izmantoja, panākot trešo setu.

Trešais sets sākās ar Gulbja servi, Fonjīni izcīnīja dubulto breikbumbu, tomēr latvietis prata atspēlēties. Itālijas tenisists nākamo geimu uzvarēja ļoti pārliecinoši, bet Gulbis atbildēja ar to pašu. Turpinājumā Gulbis izcīnīja breikbumbu, kuru gan neizdevās izmantot, bet tajā pašā geimā latvietim bija vēl viena iespēja lauzt pretinieka servi, un šoreiz tas izdevās (3-1). Gulbis pēcāk ar grūtībām nosargāja savu servi, bet uzreiz sekojošajā geimā viņš "sausajā" nobreikoja savu pretinieku, panākot 5-1. Maču latvietis noslēdza ar pārliecinoši aizvadītu geimu.

Pasaules tenisa rangā Gulbis šobrīd ir 38.vietā, bet Fonjīni ierindojies 16.pozīcijā.  Gulbis un Fonjīni savā starpā tikušies trīs reizes, un divas uzvaras izcīnījis ir Latvijas pārstāvis.

Par iekļūšanu trešajā kārtā latvietis nopelnīja 90 reitinga punktus.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis ar 7-6 (7:4), 6-4 uzvarēja spāni Felisiano Lopesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!