Foto: AFP/Scanpix
ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra ceturto kārtu sestdien ļoti negaidīti sasniedza 21 gadu vecā itāliete Kamila Džordži, kura trešās kārtas cīņā ar 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja sacensību sesto raketi Karolīni Vozņacki no Dānijas.

WTA ranga 136.vietā esošā itāliete, kura dalību turnīrā uzsāka no kvalifikācijas sacensībām, tādējādi atkārtojusi savu visu laiku labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros. Labāko 16 tenisistu vidū viņa iekļuva arī pērn Vimbldonā.

Jāizceļ, ka Džordži turnīros nebija startējusi kopš šīgada Vimbldonas čempionāta, kad pēc zaudējuma trešajā kārtā viņa nodevās labās rokas elkoņa ārstēšanai.

Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā itālietes pretiniece būs ar desmito numuru izliktā viņas tautiete Roberta Vinči, kura trešajā kārtā ar 6-4, 6-3 uzvarēja vēl vienu Itālijas pārstāvji Karinu Knapu.

Tāpat sestdien ceturto kārtu sasniedza turnīra otrā rakete Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura ar 6-7 (2:7), 6-3, 6-2 pārspēja sacensībās ar 26.numuru izlikto francūzieti Alizē Kornē. Savukārt izstāties bija spiesta ar septīto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kura ar 3-6, 0-6 zaudēja mājiniecei Elisonei Riskei.

2011.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Kvitova šogad trijos "Grand Slam" turnīros nav tikusi tālāk par trešo kārtu, bet Vimbldonā viņai izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam.

Citviet sestdien ceturto kārtu sasniedza ar 13.numuru izliktā serbiete Ana Ivanoviča un ar 21.numuru izliktā rumāniete Simona Halepa, kā arī sacensībās neizsētās Flavija Peneta no Itālijas un Daniela Hantuhova no Slovākijas.

Savukārt vīriešu turnīrā trešo kārtu sestdien pārvarēja astoņi izsētie tenisisti ar spāni Rafaelu Nadalu priekšgalā. Turnīra otrā rakete pārliecinoši ar 6-4, 6-3, 6-3 uzvarēja horvātu Ivanu Dodidžu.

Ar otro numuru izliktais 2010.gada turnīra uzvarētājs Nadals, kurš pērn prestižās sacensības izlaida savainojuma dēļ, nākamajā mačā spēkosies ar turnīra 22.numuru Filipu Kolšreiberu no Vācijas, kurš ar 6-4, 3-6, 7-5, 7-6 (7:5) uzvarēja mājinieku Džonu Isneru - sacensību 13.raketi.

Pašlaik 27 gadus vecais spānis kopš atgriešanās kortā februārī izcīnījis deviņus titulus, 59 mačos piedzīvojot vien trīs zaudējumus un tieši pirms ASV atklātā čempionāta triumfējot "Masters 1000" sērijas sacensībās Monreālā un Sinsinati.

Tāpat nākamajā kārtā iekļuvis pieckārtējais turnīra uzvarētājs Rodžers Federers no Šveices, kurš pēc šī gada neveiksmēm šoreiz izlikts vien ar septīto numuru. Viņš ar 6-3, 6-0, 6-2 sagrāva Adrianu Manarino no Šveices.

Bez šiem trim tenisistiem nākamajā kārtā sestdien iekļuva arī spānis Davids Ferrers (izlikts ar 4.numuru), francūzis Rišārs Gaskē (8.numurs), kanādietis Milošs Raoničs (10.numurs), serbs Janko Tipsarevičs (18.numurs) un spānis Tomijs Rovredo (19.numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!