Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim ceturtdien neizdevās iekļūt Dohas ATP turnīra pusfinālā - ceturtdaļfinālā Gulbis sīvā cīņā piekāpās pasaules pirmajai raketei Rafaelam Nadalam.

Savā septītajā savstarpējā spēlē gandrīz divu stundu ilgā cīņā Gulbis zaudēja ar 5-7, 4-6. Tādējādi Gulbim joprojām karjerā nav izdevies ne reizi uzvarēt slaveno spāņu tenisistu. Visos septiņos mačos Gulbis "parādījis zobus" pretiniekam un izpelnījies kritiķu atzinību, taču ne reizi nav pieveicis spāni.

Diezgan precīzi spēles gaitu raksturo statistika – Gulbis pieļāva daudz vairāk kļūdas (38-14) un ievērojami vairāk guva punktus pēc labām izspēlēm (35-16), taču tas viņu neglāba no zaudējuma.

Gulbja un Nadala spēles sākumu ilgi kavēja lietus, kas gan rimās, un tenisisti varēja doties kortā. Gulbis jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, bet tad uzreiz atguva līdzsvaru spēlē, paņemto Nadala servi. Nadala geimu spēles sākumā gan uz brīdi pārtrauca atkal lietus, taču pēc apmēram 10 minūtēm spēle turpinājās. Mača tālāko gaitu lietus vairs neietekmēja.

Līdz pirmā seta beigām tenisisti, rādot skaistu sniegumu un priecējot līdzjutējus, savas serves neatdeva. Gulbis vēl bija vadībā ar 5-4, labi spēlēja nākamajā geimā, taču nespēja paņemt Nadala geimu. Tad spānis paņēma Gulbja servi un pēc brīža spraigā cīņā uzvarēja arī pirmo setu.

Otrā seta sākumā Gulbis paņēma Nadala servi un izvirzījās vadībā ar 3-0. Taču tad Latvijas tenisists atkal sāka daudz kļūdīties, ļaujot Nadalam atgūties un izlīdzināt spēles gaitu. Tad Nadals paņēma arī Gulbja servi un pēc brīža izvirzījās vadībā ar 5-3, kas šoreiz bija izšķirošais brīdis. Gulbis gan vienu geimu atguva, taču nākamajā Nadals paņēma savu servi un svinēja septīto uzvaru pār Gulbi.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnīja 45 punktus ATP ieskaitē, taču tas viņam neļaus uzlabot savas pozīcijas pasaules rangā - nākamnedēļ latvietis, visticamāk, joprojām būs 24.vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!