Foto: AFP/Scanpix

Par pirmo favorītu, kurš izstājies no Austrālijas atklātā tenisa čempionāta, agrā piektdienas rītā kļuva Huans Martins del Potro.

Vīriešu vienspēļu turnīrā ar piekto numuru izliktais tenisists ar 6-4, 3-6, 7-5, 4-6, 5-7 piekāpās spānim Roberto Bautistam.

Vēl pagājušajā nedēļā del Potro triumfēja Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, bet šoreiz nepilnas četras stundas ilgā cīņā piekāpās Bautistam, kurš ATP rangā atrodas vien 62.vietā.

Jau pirmajās divās sacensību kārtās kāds no pirmajiem pieciem tenisistiem vīriešu vienspēļu turnīrā nebija izstājies kopš 2007.gada.

Bautista pirmoreiz karjerā sasniedzis "Grand Slam" sacensību trešo kārtu, kurā spēkosies ar francūzi Benuā Pēru.

Arī ar 27.numuru izliktais Pērs aizvadīja piecu setu maču, kurā spēja atgūties pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem un ar 6-7 (5:7), 6-7 (5:7), 6-4, 6-2, 6-2 pieveica Austrālijas pārstāvi Niku Kirgiosu. Šī cīņa noslēdzās neilgi pirms diviem naktī pēc vietējā laika.

Kā zināms, Austrālijā šobrīd valda liels karstums - termometra stabiņš ceturtdien sasniedza pat 42 grādus pēc Celsija, kā rezultātā vairāki mači tika apturēti un pat atcelti. Tāpat cīņas uz laiku pārtrauca arī lietus.

Uzvaras izcīnīja citi favorīti, kā pasaules ranga līderis spānis Rafaels Nadals, pazīstamais šveicietis Rodžers Federers un Baltkrievijas sportiste Viktorija Azarenka, kura šajā turnīrā triumfējusi iepriekšējos divus gadus.

Nadals, kurš šajā turnīrā cenšas tikt pie sava otrā Austrālijas atklātā čempionāta titula, otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 6-4, 6-2 pārspēja tikai 17 gadus veco mājinieku Tanasi Kokinaki, kurš šobrīd pasaules rangā atrodas vien 570.vietā.

Ar trīs setu cīņu bija pietiekami arī 17 "Grand Slam" titulus ieguvušajam Federeram, kurš otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-1, 7-6 (7:4) pieveica Blazu Kavčiču no Slovēnijas, kurš šobrīd ir 99.labākais tenisists pasaulē.

Vēl vienā mačā ar ceturto numuru izliktais brits Endijs Marejs ar 6-2, 6-2, 7-5 pārspēja francūzi Vensāns Mijo. Trešajā setā Mijo bija divas reizes lauzis pretinieka servi, tomēr pēc tam Marejs pamanījās uzvarēt 23 izspēlēs pēc kārtas.

Arī Marejs pēc cīņas vainoja organizatorus par sportistu mocīšanu, ko ļoti skarbi izcietis brita brālis Džonatans Marejs. Vīriešu dubultspēļu turnīra mačs ar Džonatana Mareja līdzdalību ceturtdien tika pārtraukts, bet pēc tā tenisistu sarāvuši nepatīkami krampji.

"Nekad iepriekš ar viņu tā nebija noticis. Nezinu, vai tas ir bīstami, tomēr sajūta bija nekomfortabla," atzina Endijs Marejs.

Pie panākuma izdevies tikt arī ar desmito numuru izliktajam francūzim Žo Vilfrīdam Tsongam, kurš ar 7-6 (8:6), 6-4, 6-4 pārspēja Tomašu Beluči no Brazīlijas, kurš šo turnīru sāka no kvalifikācijas.

Šis duelis norisinājās zem jumta, par ko prieku neslēpa uzvarētājs.

"Taču tik un tā domāju, ka šādos apstākļos man spēlēt bija priekšrocība, jo pretinieks bija aizvadījis vairākus mačus kvalifikācijas turnīrā, kamēr man šī bija tikai otrā spēle," atzina Tsonga.

Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ kritusies arī tenisa čempionāta apmeklētība - ja pirmajā dienā tie bija kopumā vairāk nekā 47 tūkstoši cilvēku, kas ir rekorda cienīgs daudzums, tad trešdien tie jau bija vien nepilni 33 tūkstoši, kas ir viens no zemākajiem rādītājiem sacensību vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!