Foto: AP/Scanpix

Savu ceturto spēli četrās dienās Madrides "Masters" turnīrā piektdien aizvada Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš ceturtdaļfinālā cīnās pret spāni Davidu Ferreru.

Ceturtdaļfināla spēlē Gulbis ar 6-7 (3:7), 3-6 stundas un 40 minūšu ilgā cīņā piekāpās ar piekto numuru izliktajam spānim Davidam Ferreram. Šis ATP ranga 20.vietā esošajam Gulbim bija ceturtais mačs četrās dienās.

Lai noskaidrotu pirmā seta uzvarētāju, vajadzēja taibreiku, jo abi tenisisti veiksmīgi darbojās pie savām servēm. Taibreikā Ferrers rādīja labāku sniegumu un uzvarēja ar 7:3.

Otrajā setā Gulbim piektajā geimā izdevās lauzt Ferrera servi, bet spānis uzreiz atbildēja ar to pašu. Ferreram astotajā geimā atkal izdevās uzvarēt Gulbja serves geimu un pārņemt mača iniciatīvu. Turpinājumā Gulbis darīja visu, lai izglābtos, taču ar to nepietika, un viņam Madrides "Masters" noslēdzās.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā kārtā Gulbis smagā cīņā ar 7-6 (7:5), 3-6, 6-2 pieveica poli Ježiju Janoviču, bet tad viegli ar 6-3, 6-4 uzvarēja ukraini Aleksandru Dolgopolovu un ceturtdien ar 6-3, 6-4 pārspēja arī horvātu Marinu Ciliču. 

Gulbis par iekļūšanu Madrides "Masters" ceturtdaļfinālā ir nopelnījis 180 punktus pasaules rangam. Visticamāk, ka nākamnedēļ Gulbis pasaules rangā sasniegs savu personisko rekordu.

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!