Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien otrajā kārtā izstājās no Vimbldonas čempionāta.

Otrās kārtas mačā ar 12.numuru izliktais Gulbis ar rezultātu 4-6, 3-6, 6-7 (5:7) piekāpās ukrainim Serhijam Stahovskim, kurš ATP rangā atrodas 90.vietā. Atgādinām, ka Gulbis rangā ieņem 10.pozīciju.

Gulbim Vimbldonas čempionātā pēc šī zaudējuma ieguva 45 ranga punktus.

Latvietis maču sāka ļoti neveiksmīgi, jau pirmajā geimā zaudējot savu servi. Seta turpinājumā viņam tā arī neizdevās atspēlēties un viņš piekāpās ar 4-6. Otrajā setā abi sportisti līdz septītajam geimam veiksmīgi darbojās pie savām servēm, taču septītajā geimā Stahovskim ar septīto piegājienu izdevās "nobreikot" latvieti, un vēlāk uzvarēt setu ar 6-3.

Trešajā setā abi sportisti spēkojās diezgan līdzīgi, bet septītajā geimā Gulbis ieguva pirmo breikbumbu mačā, kuru viņš nespēja realizēt. Nevienam tā arī neizdevās lauzt pretinieka servi un sekoja taibreiks. To veiksmīgāk sāka ukrainis, izvirzoties vadībā ar 4-1. Gulbim to atspēlēt neizdevās, un viņam turnīrs noslēdzās.

Aizvadītā gada turnīrā Stahovskis no Vimbldonas izslēdza Rodžeru Federeru, līdz ar to viņš sagādāja pārsteigumu otro gadu pēc kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku spēles aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!