Foto: stock.xchng
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča piektdien cieta neveiksmi Lielbritānijas pilsētā Bārnstaplā notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā.

WTA ranga 239.vietā esošā Latvijas pārstāve, kura turnīrā bija izlikta ar septīto numuru, ceturtdaļfināla mačā gana pārliecinoši ar 0-6, 3-6 atzina Ukrainas sportistes Jūlijas Bejgelzimeres pārākumu, kura pasaules rangā šobrīd ieņem 167.pozīciju, bet sacensībās izlikta ar augsto otro numuru.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas pārstāve nopelnīja deviņus WTA ranga punktus.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Marcinkēviča ar 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Despinu Papamičailu no Grieķijas, kura ir pasaules 346.rakete. Savukārt otrās kārtas mačā viņa ar 6-3, 6-4 pārspēja mājinieci Džoudiju Annu Buredžu, kura pasaules rangā nav atrodama, bet dalību šajā turnīrā sāka no kvalifikācijas sacensībām.

Iepriekš Marcinkēviča vienspēļu sacensībās bez uzvarām bija kopš 1.jūlija, pēcāk piedzīvojot sešus zaudējumus pēc kārtas.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā Marcinkēviča kopā ar Viktoriju Golubiču no Šveices jau sasniegušas finālu, jo piektdien no pusfināla cīņas atteicās ar trešo numuru izliktās austrāliete Elisone Bei un Barbara Boniča no Serbijas.

Ar pirmo numuru izliktais Latvijas un Šveices duets dalību sacensībās sāka uzreiz no ceturtdaļfināla kārtas, kurā ar 6-3, 6-4 ceturtdien pieveica Lielbritānijas tenisistes Loru Deidžmenu un Menišu Fosteri.

Līdz ar to Latvijas tenisiste jau garantējusi sev 30 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!