Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča piektdien cieta zaudējumus Huaresā notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu un dubultspēļu sacensībās.

Vienspēļu turnīrā ceturtdaļfinālā Latvijas pārstāve, kura turnīrā bija izlikta ar piekto numuru, ar 1-6, 6-4, 4-6 piekāpās spānietei Laurai Pousai Tio, kura pasaules rangā atrodama 293.vietā.

Līdz ar to pasaules ranga 262.vietā esošā Marcinkēviča par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnīja deviņus WTA ranga punktus.

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajā kārtā Marcinkēviča ar 6-1, 6-2 apspēlēja meksikānieti Kamilu Fuentesu. Šī sportiste dalību turnīrā uzsāka no kvalifikācijas sacensībām, bet WTA rangā viņa ieņem 797.pozīciju. Savukārt otrās kārtas mačā Latvijas sportiste ar 6-7(4:7) 6-4 6-3 apspēlēja Petru Januškovu no Kanādas, kura ir pasaules 721.rakete.

Neveiksmi Marcinkēviča piektdien cietusi arī dubultspēļu turnīrā, tādejādi neiekļūstot finālā.

Marcinkēviča kopā ar polieti Justīni Jegiolku, būdamas izliktas ar otro numuru, pusfinālā ar 3-6, 2-6 kapitulēja rumānietes Joanas Loredanas Roskas un Lenkas Vjenerovas no Slovākijas priekšā.

Dubultspēļu turnīra pusfināla sasniegšana Latvijas pārstāvei deva 18 WTA ranga punktus.

Kā zināms, pirmajā kārtā Marcinkēviča/Jegiolka ar 7-6 (7:4), 6-2 pārspēja mājinieces Karolīnu Vetankūru un Fuentesu, bet pēc tam otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla mačā ar 6-3, 6-3 apspēlēja vēl vienas mājinieces Viktoriju Rodrigesu un Marselu Zakarjasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!