Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim pēc neveiksmīga sezonas sākuma tuvākajos mēnešos nāksies krietni pacīnīties par ATP ranga ieskaites punktu saglabāšanu, bet pavasarī viņam varētu būt grūtības saglabāt vietu starp 20 labākajiem.

Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 13.vietu, lai gan 2015.gada sezonu iesācis ar divām neveiksmēm divos mačos. Kā zināms, savā sezonas pirmajā oficiālajā spēlē Gulbis, būdams Oklendas turnīra galvenais favorīts, piedzīvoja neveiksmi otrās kārtas cīņā, bet pirms divām nedēļām dramatiski spraigā cīņā zaudēja "Australian Open" pirmajā kārtā.

Līdz ar to par janvāri Gulbis nopelnījis tikai 10 ieskaites punktus ATP pasaules rangā, kas nav mainījis viņa pozīciju.

Latvijas labākajam tenisistam gan tuvākajos mēnešos nāksies krietni nopulēties, lai noturētos tuvu pirmajam desmitniekam, tomēr par savu vietu TOP 20 līdz aprīļa nogalei Gulbis var būt drošs. Pagājušajā gadā tieši februārī un martā Gulbis sāka savu ceļu uz pasaules ranga TOP 10, kurā iekļuva pēc sensacionāli aizvadītā "French Open" maijā. 

Īpaši spraigs solās būt februāris, kad Gulbim jāaizstāv 520 punkti. Pērn Gulbis februārī uzvarēja Marseļas ATP 250 punktu turnīrā, guva 180 punktus par iekļūšanu Roterdamas sacensību pusfinālā, kā arī vēl 90 punktus izcīnīja Akapulko sacensībās, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Gulbim vēl skarbāks solās būt maijs, kad pērn viņš triumfēja Nicas turnīrā, bet pēc tam aizvadīja līdz šim labāko "Grand Slam" turnīru – Francijas atklāto čempionātu. Līdz ar to viņam maijā nāksies aizstāvēt 1240 punktus.

Pēc tam nākamajā nedēļā Gulbis centīsies aizstāvēt pērn Marseļā izcīnīto titulu. Turnīram Gulbis ir pieteicies, bet nav vēl apstiprinājis dalību. Šajās sacensībās viņš varētu tikt izlikts ar trešo numuru, kas viņam ļaus turnīru sākt no otrās kārtas.

Savukārt februāra nogalē, atšķirībā no pērnā gada, Gulbis nedosies pāri okeānam uz Meksiku, Akapulko, bet gan mēros ceļu uz Dubaiju, kur piedalīsies 500 punktu turnīrā. Šobrīd šim turnīram pieteikušies Novāks Džokovičs, Rodžers Federers, Marejs un Berdihs, līdz ar to Gulbis varētu būt izsēts ar piekto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!