Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien cieta neveiksmi Šveicē notiekošajā Kroiclingenas ITF 50 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālā.

Pašreiz WTA ranga 260.vietas īpašniece Ostapenko ar 6-7 (2:7), 6-7 (7:9) piekāpās slovākietei Rebekai Šramkovai, kura pasaules rangā pašlaik atrodama 435.pozīcijā.

Par pusfināla sasniegšanu Latvijas pārstāve nopelnīja 29 WTA vienspēļu ranga punktus.

Līdz šim Ostapenko ITF 50 000 raudzes turnīrā nebija tikusi tik tālu.

Kā ziņots, Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā pārliecinoši ar 6-1, 6-3 pārspēja Francijas sportisti Irinu Ramialsoni, kura šobrīd ir 280.labākā tenisiste pasaulē, bet pēc tam ar rezultātu 6-1, 6-2 pārliecinoši guva uzvaru pār polieti Justinu Jegiolku, kura WTA rangā atrodama 398.pozīcijā.

Savukārt ceturtdaļfinālā Ostapenko ar 6-3, 6-3 pieveica Krievijas sportisti Jekaterinu Aleksandrovu, kura pasaules rangā atrodama 241.pozīcijā.

Šī turnīra dubultspēļu sacensībās Ostapenko duetā ar serbieti Vesnu Doloncu piektdien cieta zaudējumu pusfinālā, kad ar 4-6, 6-4, 6:10 nācās piekāpties francūzietēm Stefānijai Forecai un Irinai Ramialsonei.

Pirmajā kārtā otrdien Ostapenko un Dolonca ar 1-6, 6-4, 10:6 pieveica sacensību otro numuru polieti Paulu Kaniju un Lauru Zīgimundu no Vācijas, bet pusfinālu viņas sasniedza bez cīņas, jo ceturtdaļfināla pretinieces Lielbritānijas pārstāve Tāra Mūra un krieviete Marta Sirotkina atsauca savu dalību turnīrā.

Pusfināla sasniegšana Ostapenko deva 29 ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!