Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ASV notiekošā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas sestdien ar rezultātu 6-4, 6-1 pieveica spāni Danielu Himeno-Traveru, beidzot gūstot pirmo uzvaru šosezon.

Latvietis pārtrauca septiņu neveiksmju sēriju, kas tika iesākta vēl pagājušajā sezonā.

Kaut jau pirmajā geimā Gulbis pamanījās pieļaut divas dubultkļūdas, tomēr pirmajos divos savas serves geimos viņš arī veica piecas netveramās serves. Astotajā geimā Gulbis beidzot ieguva pirmo breikbumbu, tomēr to neizmantoja. Savukārt desmitajā geimā latvietis tika pie vēl divām breikbumbām, kas reizē bija arī setbumbas, otro no tām realizējot un triumfējot pirmajā setā ar 6-4.

Otrā seta pirmo geimu Gulbis pie savas serves uzvarēja "sausā" un otrajā geimā uzreiz lauza pretinieka servi. Nākamajā geimā pirmajās trijās izspēlēs uzvarēja Himeno-Travers, tomēr Gulbis ar vairākām netveramajām servēm atspēlējās, panākot 3-0. Turpinājumā jau spāņa pretestība bija apstādināta un latvietis noveda maču līdz uzvarai nepilnu 70 minūšu laikā.

Otrās kārtas pārvarēšana Gulbim devusi 25 ATP ranga punktus.

Gulbis, kurš pasaules rangā šobrīd atrodas 15.vietā, turnīrā Indianvelsā izlikts ar 14.numuru, kas latviešu tenisistam pirmo kārtu deva brīvu.

Savukārt kvalifikācijas sacensības pārvarējušais Himeno-Travers pamatturnīra pirmās kārtas duelī ar 7-6 (7:5), 7-6 (8:6) pārspēja austrālieti Samuelu Grotu, kurš ATP rangā pašlaik atrodams 69.vietā. Himeno-Travers pasaules rangā šobrīd atrodams vien 94.pozīcijā, taču šī turnīra pamatsacensības viņš sasniedza arī ne bez veiksmes palīdzības. Kvalifikācijas turnīrā spānis cieta neveiksmi otrajā kārtā, taču pamatturnīrā iekļuva kā laimīgais zaudētājs, pateicoties argentīnieša Leonardo Majera atteikumam piedalīties Indianvelsas sacensībās.

29 gadus vecais Spānijas tenisists pirms šīs cīņas šosezon bija uzvarējis divos no četriem ATP raudzes pamatsacensību mačiem un triumfējis "Challenger" sērijas turnīrā Kolumbijā.

Gulbis ar Himeno-Traveru savstarpēji iepriekš bija tikušies divas reizes, turklāt abos gadījumos tas bija pērn. Uzvaras arī šajās cīņās izcīnīja latvietis - vispirms Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas mačā viņš bija pārāks ar 7-5, 7-6 (7:1), bet pēc tam Maskavas "ATP World Tour 250" sērijas otrās kārtas duelī pieveica spāni ar 6-3, 7-6 (7:3).

Turpinājumā pirmdien Gulbis tiksies ar sacensību 19.numuru Fabio Fonjīni no Itālijas vai Adrianu Manarino no Francijas. Pēc tam potenciāli sagaidāmas spēkošanās pret spēcīgo britu Endiju Mareju un japāni Kei Nišikori.

Gulbis šo sezonu sāka ļoti neveiksmīgi, zaudējot pirmajās piecās spēlēs, taču viņa zaudējumu sērija kopā stiepās septiņu maču garumā. Tiesa, līdz šim tas nebija veicinājis lielu kritienu ATP rangā, jo no gada sākumā ieņemtās 13.vietas Gulbis noslīdējis tikai par divām pozīcijām.

Latvijas labākais tenisists piedalīsies arī Indianvelsas turnīra dubultspēļu sacensībās, spēlējot kopā ar Vācijas tenisistu Andrē Begemanu. Pirmajā kārtā viņi naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika tiksies ar horvātu Marinu Čiliču un no traumas atlabušo argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!