Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā noslīdējis par vēl trim pozīcijām un nu ieņem 25.vietu.

Gulbis pagaidām šo sezonu aizvadījis ļoti nesekmīgi, kas šī gada 12 spēlēs licis piedzīvot 11 zaudējumus. Vēl gada sākumā latvietis pasaules rangā ieņēma 13.vietu, bet maija otrajā pusē sāksies Francijas atklātais čempionāts, kurā Latvijas tenisistam vajadzēs aizstāvēt daudz punktu. Ja tas neizdosies, Gulbis piedzīvos pamatīgu kritumu ATP rangā.

Šonedēļ latvietis piedalīsies Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur centīsies aizstāvēt pērn izcīnīto titulu un 250 ranga punktus. Šo turnīru ar trešo numuru izliktais Gulbis sāks no otrās kārtas, sacenšoties ar kādu no Ukrainas sportistiem - Aleksandru Dolgopolovu vai Serhiju Stahovski.

Pašlaik Gulbja kontā ir 1480 punkti, kas ir par 80 punktiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Latvijas otrā rakete rangā ir Mārtiņš Podžus, kurš šonedēļ atguvis uzreiz 40 vietas un nu ieņem 499.pozīciju, no karjeras rekorda atpaliekot tikai par vienu vietu, bet viņa dvīņubrālis Jānis jaunākajā rangā arī atkāpies par sešām pozīcijām uz 733.vietu.

Ranga līderis kopš pērnā jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, kurš janvārī kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju. Šonedēļ Džokovičs ATP ranga līdera godā ir jau 147.nedēļu.

Otrais joprojām ir visu laiku visilgāk pirmajā vietā bijušais Rodžers Federers no Šveices, bet trešais - brits Endijs Marejs, kuram nu seko čehs Tomāšs Berdihs un japānis Kei Nišikori. Tikmēr uz sesto vietu noslīdējis Milošs Raoničs no Kanādas, bet septītais joprojām ir spānis Rafaels Nadals.

Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdz spānis Davids Ferrers, šveicietis Stens Vavrinka un horvāts Marins Čiličs.

ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš atguvis vienu vietu un nu ieņem 362.pozīciju, kamēr Miķelis Lībietis atkāpies par četrām pozīcijām uz 631.ailīti. Dvīņubrāļi Podži tikmēr dala 714.vietu, bet Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš dala 1374.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!