Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko trešdien izstājās no Olomoucas ITF 50 000 sērijas vienspēļu turnīra.

Turnīra pirmajā kārtā ar otro numuru izliktā Ostapenko pirmajā setā ar 5-7 piekāpās Krievijas pārstāvei Jekaterinai Aleksandrovai (WTA 350.pozīcija), taču otrajā pie rezultāta 2-3 Latvijas tenisiste no sacensībām izstājās.

Jau vēstīts, ka dubultspēļu pirmās kārtas mačā otrdien Ostapenko pārī ar čehieti Barboru Krejčīkovu ar 6-7 (8:10), 7-5, 9:11 piekāpās austrietei Pijai Kēnigai un Adrijanai Lekajai no Horvātijas.

Latvijas un Čehijas duets dubultspēlēs bija izlikts ar pirmo numuru, bet par dalību šajā turnīrā katra no viņām nopelnīja pa vienam WTA dubultspēļu ranga punktam.

Latvijas tenisiste šonedēļ WTA rangā sasniedza rekordaugsto 130.vietu.

Kā zināms, nesen Ostapenko piedalījās prestižajā Vimbldonas čempionāta pamatturnīrā, kur pirmajā kārtā pamanījās pieveikt spēcīgo Karlu Svaresu Navarro no Spānijas, taču otrajā kārtā piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovičai.

Tikmēr Vācijā notiekošā Ašafenburgas ITF 25 000 sērijas dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālu trešdien sasniedza pēc traumas atlabusī Diāna Marcinkēviča, kura spēlē vienā pārī ar ukrainieti Aļonu Sotņikovu.

Marcinkēviča/Sotņikova ar 6-0, 6-2 pārliecinoši apspēlēja kvalifikācijas veiksminieces rīkotāju ielūgumu jeb "wild card" saņēmušās vācietes Lē Katarīnu Jakobu un Natāliju Prozi.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu latviete nopelnīja vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Nākamajā kārtā Marcinkēviča/Sotņikova spēkosies ar Gruzijas duetu Jekaterinu Gorgodzi un Sofiju Kvatsbaju, kuras turnīrā izliktas ar otro numuru.

Kā zināms, vienspēļu turnīrā pasaules ranga 354.vietas īpašniece Marcinkēviča otrdien pirmās kārtas duelī ar 4-6, 6-3, 4-6 piekāpās Beļģijas tenisistei Elīnei Bojkensai, kura WTA reitingā atrodas 576.pozīcijā.

Iepriekš šī turnīra kvalifikācijas sacensības neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistei Annai Ozerovai.

Kā zināms, pēc ilgstošas traumas ārstēšanas Marcinkēviča kortā atgriezās maija beigās un pašlaik piedalās ceturtajā turnīrā kopš tā laika, bet pie uzvarām vienspēlēs joprojām nav tikusi. Tiesa, tuvākajās nedēļās sportistei kritums WTA vienspēļu rangā vairs nav paredzams, jo nākamie punkti jāaizstāv vien septembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!