Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Maskavā notiekošā WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā izstājās no cīņas, tādejādi vēl vienai Latvijas pārstāvei Anastasijai Sevastovai ļaujot sasniegt izšķirošo kārtu par iekļūšanu pamatturnīrā.

Otrajā kvalifikācijas kārtā pasaules ranga 134.vietas īpašniece Sevastova ar 6-3, 3-1 pieveica Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 80.vietu.

Sevastova jau pirmā seta pirmajā geimā uzvarēja pie Ostapenko serves, to pašu iespējot arī piektajā geimā un panākot 4-1. Turpinājumā sportistes zaudēja pie savām servēm, kas pirmajā setā ar 6-3 ļāva uzvarēt Sevastovai.

Savukārt otrajā setā pie rezultāta 3-1 Sevastovas labā, Ostapenko no cīņas izstājās.

Līdz šim abas Latvijas tenisistes savā starpā vēl nebija spēlējušas.

Sevastova šosezon izcīnījusi jau 51 uzvaru.

Par kvalifikācijas trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 18 WTA ranga punktus, bet par dalību otrajā kārtā Ostapenko 13 punkti.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Sevastova tiksies ar WTA ranga 238.numura krievietes Natālijas Vikļantsevas un WTA ranga 221.numura kanādietes Gabrielas Dabrovski dueļa uzvarētāju.

Kā zināms, kvalifikācijas pirmajā kārtā Sevastova ar 7-5, 1-6, 6-0 pieveica japānieti Risu Ozaki, kura ir planētas 130.rakete.

Tikmēr atlases turnīrā ar pirmo numuru izliktā Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:4), 6-1 pieveica pasaules ranga 137.vietas īpašnieci Aleksandru Panovu no Krievijas.

Lai sasniegtu Maskavas turnīra pamatsacensības, nepieciešams pārvarēt trīs kvalifikācijas kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!