Foto: AFP/Scanpix
Britu tenisiste Naomi Broudija trešdien pauda sašutumu par Latvijas sportistes Jeļenas Ostapenko nediskvalificēšanu Oklendas WTA turnīra otrās kārtas mačā.

Kā ziņots, Ostapenko trešdien Oklendas turnīra otrajā kārtā zaudēja ar 6-4, 6-7 (4:7), 5-7, lai gan otrajā un trešajā setā pārliecinoši bija vadībā un neizmantoja lielisku iespēju gūt panākumu mačā.

Tomēr Latvijas tenisiste mačā varēja arī saņemt diskvalifikāciju par rīcību otrajā setā, kad viņas rakete trāpīja kādam no bumbiņu padevējiem. Mača tiesnesis Ostpaneko sodīja ar aizrādījumu, jo pati tenisiste norādījusi, ka "rakete izslīdējusi no rokas".

"Tu trāpīji bumbiņu padevējam ar savu raketi," pēc spēles, apmainoties rokas spiedieniem, Latvijas tenisistei sejā teica Broudija. Pēc tam starp abām tenisistēm sākās vārdu apmaiņa, kas beidzās tikai līdz ar Ostapenko aiziešanu no korta.

#Watch Tempers flare at the @ASB_Classic after Jelena Ostapenko's racket hits a ball boy #ASBClassic https://t.co/zMoqX2bw24

— Stuff.co.nz News (@NZStuff) January 6, 2016


"Tas ir acīmredzami, ka viņa iemeta ar raketi un tā trāpīja bumbiņu padevējam. Tur bija jābūt diskvalifikācijai," sašutusi pēcspēles preses konferencē bija britu tenisiste. "Galvenais tiesnesis sacīja, ka Jeļena teikusi, ka rakete izslīdēja no rokām. Tāpēc viņai piespriests kodeksa pārkāpums vai kaut kas tamlīdzīgs."

"Atkārtojumā labi redzams, ka rakete neizslīdēja no rokām. Bet tas ir teniss, jāspēlē, kā tiesnesis lēmis un ar to jāsamierinās. [Pēc spēles] Mums bija neliela "saķeršanās", bet esmu pārliecināta, ka viņa būs ļoti laba tenisiste, un turpmākajā dzīvē mēs abas mācīsimies no šodien pieļautajām kļūdām," piebilda Broudija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!