Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Austrālijā notiekošā Sidnejas WTA "Premier" kvalifikācijas pirmajā kārtā piektdien piedzīvoja zaudējumus, tādējādi sacensības neturpinot.

Vispirms Latvijas pirmā rakete Ostapenko ar 4-6, 4-6 piekāpās slovākietei Danielai Hantuhovai, kura bija piedzīvojusi zaudējumus septiņās iepriekšējās spēlēs.

Pirmā seta pirmajos geimos tenisistes lauza savas pretinieces servi, bet nākamajos trīs katra uzvarēja savu servi, tādējādi pēc pieciem geimiem ar 3-2 vadībā bija slovākiete. Turpinājumā tenisistes atkal apmainījās ar nobreikotām servēm, līdz uzvaru pirmajā setā ar 6-4 izcīnīja Hantuhova.

Otrā seta sākumā Ostapenko panāca 2-0, tomēr pretiniece panāca izlīdzinājumu. Nākamajos piecos geimos tenisistes vēlreiz pa vienai reizei spēja lauzt pretinieces servi, bet desmitajā geimā pie Ostapenko serves savu otro mačbumbu realizēja Slovākijas tenisiste, panākot 6-4 otrajā setā un izcīnot uzvaru visā spēlē.

Šī tenisistēm bija pirmā savstarpējā spēle.

Hantuhova patlaban WTA rangā ieņem 83.pozīciju, kas ir par vietu augstāk nekā Ostapenko. Karjeras laikā viņa izcīnījusi septiņus WTA titulus, tomēr kopš pērnā gada vasaras slovākiete bija piedzīvojusi septiņus zaudējumus pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka Ostapenko trešdien Oklendas WTA "International" sērijas turnīra otrajā kārtā nespēja nosargāt drošu uzvaru un ar 6-4, 6-7 (4:7), 5-7 piekāpās Naomi Broudijai no Lielbritānijas.

Pēc savas pirmās pilnās sezonas profesionālajā tenisā 18 gadus vecā Ostapenko WTA rangā bija atrodama 84.vietā, ko ieņem arī šonedēļ.

2013.gada sezonu Ostapenko WTA pasaules rangā noslēdza vien 308.vietā, bet pērn septembrī viņa bija pakāpusies jau līdz 77.pozīcijai. Pagājušajā gadā Latvijas tenisiste pirmo reizi karjerā iekļuva kāda WTA turnīra finālā, spējot sasniegt sacensību Kvebekas izšķirošo maču, kurā gan piedzīvoja neveiksmi. Tāpat Ostapenko pērn kļuva par pirmo Latvijas raketi, kā arī sasniedza otro kārtu Vimbldonas turnīrā un ASV atklātajā čempionātā.

Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova ar 5-7, 6-3, 4-6 piekāpās beļģietei Janīnai Vikmaijerei.

Pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā, pirmajos sešos geimos spēlētājām viegli uzvarot pie savām servēm. Septītajā geimā Sevastova nobreikoja beļģietes servi, tomēr seta nogalē zaudēja divas savas serves, piekāpjoties ar 5-7. Arī otrā seta pirmajos astoņos geimos atkārtojās pirmā seta scenārijs, bet devītajā geimā Sevastovai izdevās realizēt otro setbumbu, izcīnot uzvaru ar 6-3.

Trešajā setā Latvijas tenisiste izvirzījās vadībā ar 3-0, taču septītajā un devītajā geimā zaudēja pie savām servēm. Desmitajā geimā beļģiete realizēja savu otro mačbumbu, tādējādi izcīnot uzvaru ar 6-4.

Sevastova WTA vienspēļu rangā ieņem 113.pozīciju, bet Vikmeijerei ir 41.vieta.

Šis abām tenisistēm bija trešais savstarpējais duelis. 2009.gadā Birmingemas "Premier" turnīrā pārāka bija beļģiete, bet pēc diviem gadiem Austrālijas atklātajā čempionātā Sevastova revanšējās par savu zaudējumu.

Kā zināms, Sevastova sezonas pirmajā mačā Ķīnā notiekošā Šeņdžeņas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā ar 6-1, 4-6, 3-6 piekāpās rumānietei Monikai Nikulesku.

Sevastova karjeru atsāka pagājušā gada sākumā, neilgi pirms Latvijas izlases starta Federāciju kausā. Sevastova par karjeras beigām vien 23 gadu vecumā pavēstīja 2013.gada maijā. Savas karjeras laikā Sevastova spēja pakāpties līdz 36.vietai WTA rangā. 2010.gadā viņa triumfēja Eštorilas WTA kategorijas turnīrā, bet 2011.gada sākumā aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai.

Pēc atgriešanās viņa sezonu iesāka ar 13 uzvarām un diviem ITF tituliem, bet aprīlī Sevastova triumfēja vēl divos ITF turnīros. Jūlija beigās Bādgašteinā viņa pēc atgriešanās pirmo reizi sasniedza WTA raudzes turnīra pamatsacensības, bet nākamajā nedēļā Florjanopolisā viņa aizkļuva līdz pusfinālam. Pēdējā sezonas WTA turnīrā Maskavā Sevastova sasniedza ceturtdaļfinālu.

Kā zināms, Sevastova pretendēja uz balvu, ko pasniedza par gada atgriešanos tenisā, tomēr to ieguva amerikāniete Venusa Viljamsa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!