Latvijas tenisa jaunais talants Jeļena Ostapenko, kas šonedēļ veiksmīgi startē Dohas WTA turnīrā, pārliecību par savām spējām guvusi pērn Vimbldonas čempionātā.

Ostapenko šonedēļ nonākusi sieviešu tenisa apskatnieku uzmanības centrā, jo prestižajā Dohas turnīrā uzvarējusi pazīstamās Svetlanu Kuzņecovu un Petru Kvitovu. Uzvara pār čehieti Kvitovu, kur pasaules rangā ieņem astoto vietu, Ostapenko bija otra pār kādu no TOP 10 spēlētājām – pirmā bija 2015. gada Vimbldonas čempionātā pār Karlu Suaresu-Navaro.

"Uzvara Vimbldonā pār Suaresu-Navaro man deva pārliecību, ka varu spēlēt šajā līmenī. Patīkami, ka šodien spēju demonstrēt savu labāko sniegumu. Tagad spēlēju vairāk, vairāk arī uzvaru un tas dod pārliecību par savu spēku," WTA sacensību mājaslapā citēta jaunā Latvijas tenisiste.

Dohas turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko ceturtdien tiksies ar ķīnieti Saisu Dženu, kas pasaules rangā ieņem 73. vietu. Latvijas tenisiste pagaidām pasaules rangā ieņem 88. vietu. Ķīnas tenisiste otrajā kārtā uzvarēja turnīra pirmo numuru Angeliku Kerberi, bet tad pārspēja kanādieti Jūdžinu Bušāru, kas pirmajā kārtā no sacensībām dramatiskā cīņā izslēdza Anastasiju Sevastovu.

"Viņai šonedēļ ir vairākas labas uzvaras. Ar nepacietību gaidu savstarpējo dueli un ceru, ka mačs būs lielisks," par savu nākamo pretinieci saka Ostapenko.

Ostapenko un Dženas spēle Dohā sāksies pulksten 14:30 pēc Latvijas laika, un portāls "Delfi piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!