Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien sasniedza Romas "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas izšķirošo kārtu.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā latvietis ar 6-2, 6-4 uzvarēja Luku Vanni no Itālijas.

Kvalifikācijā ar 12. numuru izliktais Gulbis jau pirmajā geimā lauza pretinieka servi, vēlreiz pretinieku nobreikojot arī piektajā geimā (4-1). Turpinājumā tenisisti uzvarēja katrs pie savas serves, un Gulbis izcīnīja uzvaru ar 6-2.

Savukārt otrajā setā Gulbis devītajā geimā ar otro piegājienu izmantoja breikbumbu, bet desmitajā geimā nokārtoja uzvaru ar 6-4.

Par iekļūšanu kvalifikācijas otrajā kārtā Gulbis nopelnīja 16 ATP ranga punktus.

Gulbis ATP rangā šonedēļ atrodams 83. vietā, bet Vanni ieņem 140. pozīciju. Šī abiem tenisistiem bija pirmā savstarpējā spēle.

Izšķirošajā mačā par vietu pamatturnīrā latvietis spēkosies ar amerikāni Denisu Kudlu, kurš pirmajā kārtā ar 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja itāli Alesandro Džanesi.

Latvijas tenisistam sezonas pirmā puse bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai divas uzvaras desmit mačos. Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis vien sešas uzvaras 16 cīņās.

Tiesa, Gulbis neveiksmīgi sācis jau otro gadu pēc kārtas, tāpēc nākamreiz viņam lielāks punktu skaits jāaizstāv vien maija otrajā pusē pirms paša Francijas atklātā čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!