Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien izcīnīja otro uzvaru divu dienu laikā un sasniedza Romas "Masters 1000" sērijas turnīra pamatsacensības, kur pirmajā kārtā tiksies ar horvātu veterānu Ivo Karloviču, kurš arī šosezon spēlē ļoti neveiksmīgi.

Kvalifikācijas otrās kārtas mačā Gulbis ar 6-3, 6-2 pārliecinoši uzvarēja amerikāni Denisu Kudlu.

Gulbis ATP rangā šonedēļ atrodams 83.vietā, bet Kudla atrodams 61.pozīcijā.

Kā zināms, pirms tam sestdien kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-4 uzvarēja Luku Vanni no Itālijas, kurš rangā ieņem 140.pozīciju.

Kvalifikācijas pārvarēšana Gulbim devusi 25 ATP ranga punktus, bet vēl desmit punkti pienāksies par dalību pamatturnīrā.

Pirms šī turnīra Gulbis bija zaudējis sešos mačos pēc kārtas, bet divas uzvaras pēc kārtas latvietis guvis vien otro reizi šosezon - iepriekš viņš to pašu februārī paveica, kad spēja pārvarēt kvalifikāciju Roterdamā.

Pēc spēles notikušajā papildizlozē noskaidrojās, ka pamatturnīra pirmajā kārtā Gulbis tiksies ar 37 gadus veco horvātu Ivo Karloviču, kurš ATP rangā pašlaik ir 30.pozīcijā.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies divas reizes un Gulbis guvis divas uzvaras - 2010.gadā Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā latvietis bija pārāks ar 6-2, 6-3, iegūstot savu pirmo ATP titulu karjerā, bet pērn oktobrī pārspēja pretinieku Vīnes "ATP World Tour 500" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:5). Tiesa, šie abi mači notikuši uz cietā seguma, bet Romā sportisti sacenšas uz māla seguma.

Karlovičs ir pasaules rekordists netveramajās servēs, bet šo sezonu viņš iesāka ar sešiem zaudējumiem pēc kārtas. Neveiksmju sēriju sportists pārtrauca vien pagājušajā nedēļā, kad aizkļuva līdz pusfinālam "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā Stambulā, bet šonedēļ Madrides "Masters" turnīrā viņš pirmajā kārtā trijos taibreikos piekāpās tieši Kudlam.

Otrajā kārtā Gulbja un Karloviča dueļa uzvarētājs tiksies ar francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš izlikts ar septīto numuru un no pirmās kārtas ir atbrīvots.

Latvijas tenisistam sezonas pirmā puse bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai divas uzvaras desmit mačos. Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis vien septiņas uzvaras 17 cīņās.

Tiesa, Gulbis neveiksmīgi sācis jau otro gadu pēc kārtas, tāpēc nākamreiz viņam lielāks punktu skaits jāaizstāv vien maija otrajā pusē pirms paša Francijas atklātā čempionāta.

Kā zināms, Madrides WTA "Premier" turnīrā dāmām piedalīsies arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura pamatturnīra pirmajā kārtā spēkosies ar Francijas tenisisti Kristīnu Mladenoviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!