Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa līdere Aļona Ostapenko otrdien Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē saskārās ar problēmām savā servē un divu setu cīņā zaudēja Slovākijas pirmajai raketei Dominikai Cibulkovai.

Ostapenko cieta neveiksmi pusotru stundu ilgušajā cīņā ar 3-6, 3-6. Latvijas tenisiste spēlē pieļāva 13 dubultkļūdas, kā arī deva pretiniecei 13 breika iespējas, no kurām piecas Cibulkova arī izmantoja, kamēr Ostapenko pretinieces servi lauza divas reizes.

Par dalību Īstbornas tenisa turnīrā Ostapenko nopelnīja 30 WTA ranga punktus.

Latvijas tenisistei cīņas sākums neizdevās, jo jau otrajā geimā viņa zaudēja punktu savā servē, ļaujot Cibulkovai izmantot pirmo breikbumbu. Tiesa, tūdaļ pat Ostapenko pati spēja gūt punktu pie pretinieces serves, tomēr iespēju panākt izlīdzinājumu 2-2 viņa neizmantoja, jo atkal ļāva sevi nobreikot, ceturtajā geimā uzvarot tikai vienā izspēlē. Slovākiete tūdaļ panāca jau 4-1 savā labā un bija tuvu arī piektajam punktam, taču garajā un sīvajā sestajā geimā Ostapenko atspēlēja trīs breikbumbas. Turpinājumā labākas bija servētājas, kas ļāva Cibulkovai gūt uzvaru setā ar 6-3 un izvirzīties vadībā mačā, kamēr Ostapenko šajā setā nopelnīja astoņas serves dubultkļūdas.

Otrais sets Ostapenko sākās sekmīgāk, jo pēc uzvarēta pirmā geima viņa otrajā guva punktu pretinieces servē, otro reizi mačā izmantojot breikbumbu un izvirzoties vadībā ar 2-0. Diemžēl turpinājums nesekoja, jo Latvijas tenisistei joprojām problēmas sagādāja serve, kas ļāva Cibulkovai gūt četrus punktus pēc kārtas. Tiesa, sestajā geimā Ostapenko neizmantoja vienu breika iespēju. Septītajā geimā Ostapenko rezultātu samazināja līdz minimumam 3-4, tomēr izglābt spēli viņai neizdevās, jo vēl pēc divām dubultkļūdām Latvijas tenisiste cieta neveiksmi arī visā mačā.

Ostapenko, kura pirmdien WTA pasaules rangā atgriezās sev rekordaugstajā 36.vietā, līdz šim ar Cibulkovu, kura rangā ir 15 pozīcijas augstāk, nebija spēlējusi.

Latvijas tenisiste Īstbornas turnīra pirmajā kārtā svētdien ar rezultātu 4-6, 6-2, 6-3 pārspēja krievieti Darju Kasatkinu, kura rangā ieņem 31.vietu. Tikmēr Cibulkova, kura turnīrā ir izlikta ar 12.numuru, pirmajā kārtā bija brīva.

Pirmās kārtas cīņu Ostapenko aizvadīja ar nosaitētu kreisās kājas augšstilbu, turklāt jau iepriekš viņa sūdzējās par kājas sāpēm. Savukārt cīņas gaitā Latvijas tenisiste pie ieslēgta mikrofona pasūdzējās, ka viņai Īstbornā nekas nepatīk - ne laika apstākļi, ne pats turnīrs. Tiesa tas notika brīdī, kad viņa atradās iedzinējos.

Cibulkova turnīra astotdaļfinālā tiksies ar WTA ranga 14.raketi Svetlanu Kuzņecovu no Krievijas, vai Ukrainas tenisisti Katerinu Bondarenko, kura rangā atrodas 65.pozīcijā.

Ostapenko iepriekšējā nedēļā spēlēja Birmingemas WTA "Premier" turnīrā, kur piektdien ceturtdaļfinālā zaudēja nākamajai šī turnīra uzvarētājai Medisonai Kīzai no ASV, kura pēc triumfa pirmo reizi rangā iekļuva labāko desmitniekā.

Ostapenko, kurai nupat apritēja 19 gadi, šosezon labāko turnīru aizvadījusi februārī, kad tika līdz Dohas WTA "Premier" turnīra finālam, kurā cieta neveiksmi. Viņa iekļuva arī Katovices WTA "International" turnīra pusfinālā, savukārt Birmingemā viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, otrajā kārtā uzvarot pasaules ranga 11.raketi un divkārtējo Vimbldonas čempioni Petru Kvitovu no Čehijas. Šosezon WTA pamatturnīros Ostapenko ir izcīnījusi 15 uzvaras 29 mačos.

Savukārt Cibulkova šosezon ir izcīnījusi vienu WTA titulu, triumfējot jau minētajā Katovices WTA "International" turnīrā. Viņa spēlēja arī Akapulko WTA "International" un Madrides "Premier" turnīru finālos, taču tur cieta zaudējumus. Šosezon slovākiete WTA pamatturnīros ir izcīnījusi 23 uzvaras 34 mačos, bet vēl trīs panākumus viņa guvusi Federāciju kausa izcīņas mačos.

Karjeras laikā Cibulkova ir izcīnījusi piecus WTA turnīru uzvarētājas titulus, bet vēl deviņas reizes zaudējusi finālos, tostarp 2014.gada Austrālijas atklātā čempionāta izšķirošajā cīņā. Cibulkova divas reizes ir piedalījusies arī olimpiskajās spēlēs, startējot 2008.gadā Pekinā un 2012.gadā Londonā.

Ostapenko oficiāli ir nodrošinājusi sev iespēju startēt savās pirmajās olimpiskajās spēlēs, jo viņa olimpisko spēļu dalībnieču paziņošanas brīdī WTA rangā ieņēma 39.vietu, kas bija pilnīgi pietiekami, lai iegūtu ceļazīmi uz Riodežaneiro. Iespēju spēlēt Olimpiādē ieguva pasaules ranga 56 labākās sportistes, taču citu tenisistu neizpildīto kritēriju dēļ (traumas, nepiedalīšanās Federāciju kausā) pie iespējas startēt olimpiskajās spēlēs tika arī tobrīd ranga 72.vietā esošā Cvetana Pironkova no Bulgārijas.

Īstbornas turnīra galvenā favorīte ir pasaules ranga trešā rakete Agņeška Radvaņska, kura 2008.gadā jau triumfēja šajā turnīrā, bet pērn finālā zaudēja šveicietei Belindai Benčičai.

Īstbornas tenisa turnīrs ir pēdējais pirms Vimbldonas čempionāta, kas sāksies 27.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!