Foto: DELFI
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča piektdien cieta zaudējumu Šveicē notiekošā Lencerheides ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā.

Latvijas tenisiste, kura WTA pasaules rangā ieņem 405.vietu, divu setu cīņā ar 4-6, 5-7 atzina slovēnietes Tadejas Majeričas pārākumu, kura rangā ir 253.pozīcijā, bet turnīrā ir izlikta ar otro numuru.

Pirmajā setā Marcinkeviča nokļuva iedzinējos ar 0-2, tomēr pēc tam spēja atspēlēties un panākt arī vadību 4-3, taču pēc tam pēdējos trīs punktus šajā setā izcīnīja Majeriča.

Savukārt otrajā setā Marcinkēviča atkal nokļuva iedzinējos ar 0-2 un pēc tam arī ar 2-5, taču spēja atspēlēties un panākt izlīdzinājumu 5-5. Diemžēl arī šoreiz Latvijas tenisistei seta beigas neizdevās, jo Majeriča izcīnīja pēdējos divus punktus mačā un svinēja panākumu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja deviņus WTA vienspēļu pasaules ranga punktus.

LETA jau ziņoja, ka šī turnīra vienspēļu sacensību pirmās kārtas cīņā otrdien Marcinkēviča ar 7-6 (7:5), 6-0 pārspēja vācieti Antoniju Lotneri, kura pasaules rangā atrodas 288.vietā, bet turnīrā bija izlikta ar sesto numuru. Ar šo uzvaru Marcinkēviča pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Savukārt otrās kārtas cīņā viņa ar 6-2, 6-3 uzveica mājinieci Andrinu Pjēru, kura WTA rangā nav atrodama.

Marcinkēviča Lencerheidē spēlēja arī dubultspēļu turnīrā, kur pārī ar slovēnieti Dalilu Jakupoviču viņa ceturtdien pusfinālā ar 7-5, 3-6, 6:10 piekāpās Majeričai un Aleksandrinai Majdenovai no Bulgārijas, kuras turnīrā izliktas ar otro numuru.

Latvijas tenisiste duetā ar Jakupoviču šajā turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Savukārt trešdien notikušajā ceturtdaļfinālā viņas ar 6-1, 6-1 pieveica itālieti Džeordžiju Brešiju un šveicieti Ninu Stadleru.

Pusfināla sasniegšana Latvijas tenisistei deva 18 dubultspēļu ranga punktus.

Marcinkēviča pēc neveiksmīga sezonas sākuma aprīļa beigās un maijā izcīnīja 13 uzvaras 15 vienspēļu mačos, jo Latvijas tenisiste vispirms startēja divos ITF 10 000 turnīros Grieķijas pilsētā Iraklijā, abos aizkļūstot līdz finālam un vienā no šiem turnīriem uzvarot, izcīnot savā karjerā piekto vienspēļu titulu. Savukārt pēc tam viņa ITF 25 000 sērijas turnīrā Itālijas pilsētā Grado vispirms pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, bet pēc tam aizkļuva līdz pamatturnīra ceturtdaļfinālam.

Turnīrs Lencerheidē Marcinkēvičai bija pirmais pēdējo divu nedēļu laikā, jo pirms tam viņa jūnija sākumā nesekmīgi centās pārvarēt Esenes ITF 50 000 sērijas turnīra kvalifikāciju, zaudējot jau pirmajā kārtā, tobrīd ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Tā kā pagājušā gada pirmo pusi Marcinkēviča izlaida traumas dēļ, līdz augustam viņai jāaizstāv tikai daži WTA ranga punkti, tomēr arī pagājušā gada otro pusi Latvijas tenisiste neaizvadīja ļoti sekmīgi, tāpēc WTA rangā bija atkāpusies līdz ceturtā simta lejasgalam, tomēr pēdējās nedēļās atkal veikusi kāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!