Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu sestdien izcīnīja uzvaru Vimbldonas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko un Makheila ar 3-6, 6-3, 6-1 uzveica ukrainieti Ļudmilu Kičenoku un ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko.

Pirmajā setā Latvijas un ASV tenisistes zaudēja pirmās divas serves, nonākot iedzinējos ar 1-3, bet pēc tam piekāpjoties ar 3-6. Otrajā setā līdz astotajam geimam uzvarēja servētājas, bet tad Ostapenko un Makheila nobreikoja pretinieču servi un realizēja savu nākamo servi, uzvarot ar 6-3. Savukārt izšķirošajā, trešajā, setā pretinieces uzvarēja tikai vienu geimu, tādējādi Latvijas un ASV duets svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6-1.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 130 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Otrajā kārtā Ostapenko un Makheila spēkosies ar amerikānieti Vanju Kingu un krievieti Allu Kudrjavcevu, kuras turnīrā izliktas ar 13.numuru.

Ostapenko piektdien bija paredzēta pirmās kārtas spēle jaukto dubultspēļu turnīrā, kur viņas pārinieks būs austrietis Olivers Marahs. Tomēr lietus dēļ mačs tika pārcelts uz sestdienu, bet tagad cīņa atlikta uz svētdienu.

Jau ziņots, ka Vimbldonas turnīra norisi pēdējās četrās dienās pamatīgi ietekmējuši lietainie laikapstākļi, līdz ar to organizatori apsver vairākas spēles aizvadīt svētdien, kad parasti sacensībās ir paredzēta brīvdiena.

Pagājušajā nedēļā Anastasija Sevastova centās sasniegt Vimbldonas dubultspēļu turnīra pamatsacensības, taču kvalifikācijas pirmajā kārtā, spēlējot duetā ar Lihtenšteinas tenisisti Štefāniju Fogtu, viņa ar 2-6, 4-6 piekāpās ķīnietēm Janai Džaosjuaņai un Džaņai Kailiņai.

Savukārt vienspēļu turnīrā Ostapenko, Sevastova un Ernests Gulbis piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!