Foto: Shutterstock
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča ceturtdien ar uzvaru sāka Francijā notiekošā Žūeletūras ITF 50 000 sērijas turnīra pamatsacensības, pieveicot šī gada Francijas atklātā čempionāta junioru turnīra uzvarētāju.

Pasaules ranga 372. vietas īpašniece Marcinkēviča ar rezultātu 7-6 (9:7), 5-7, 6-2 bija pārāka pār 17 gadus veco šveicieti Rebeku Masārovu, kura šobrīd WTA rangā ir 323.pozīcijā.

Masārova, kuras māte ir spāniete, bet tēvs slovāks, šogad triumfēja Parīzes turnīrā, kā arī jūlijā Gštādē debitēja WTA pamatturnīros un uzreiz aizkļuva līdz pusfinālam. Tā kā sportiste pagaidām vēl regulāri nesacenšas pieaugušo konkurencē, viņa rangā ir vien ceturtajā simtā. Kaut tenisiste lielākos panākumus guvusi uz māla seguma, arī Austrālijas atklātajā čempionātā uz cietā seguma, uz kāda notiek arī Žūeletūras sacensības, jaunā sportiste šogad aizkļuva līdz junioru pusfinālam.

Pašlaik Masārova ieņem piekto vietu pasaules junioru rangā, bet iepriekš šogad bija pacēlusies pat līdz otrajai pozīcijai.

Marcinkēviča par kvalifikācijas un pamatturnīra pirmās kārtas pārvarēšanu jau tikusi pie 13 WTA ranga punktiem, bet nākamajā mačā viņai pretim stāsies speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmusī mājiniece Margota Jerolimosa, kura rangā ir 391.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka kvalifikācijā Marcinkēviča bija izlikta ar pirmo numuru, līdz ar to, lai sasniegtu pamatturnīru, vajadzēja pieveikt trīs pasaules rangā zemāk esošas sportistes, kas arī tika paveikts.

Pirmdien Marcinkēviča duetā ar Jekaterinu Gorgodzi no Gruzijas sāka dalību dubultspēļu turnīrā, tomēr pirmajā kārtā ar 6-1, 2-6, 6:10 zaudēja "wild card" saņēmušajām mājiniecēm Fionai Ferro un Jerolimosai. Marcinkēviča līdz ar to nopelnīja vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Tikmēr pirmo kārtu "Futures" sērijas turnīrā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo otrdien nepārvarēja jaunais latvietis Rūdolfs Mednis, kurš rangā ir 1501. pozīcijā. Latvijas izlases dalībnieks ar 1-6, 3-6 zaudēja britam Farisam Fathi Goseam, kurš pasaules rangā atrodams 834.vietā.

Vairākas Latvijas jaunās tenisistes nespēja pārvarēt šonedēļ notiekošo ITF 10 000 sērijas turnīru kvalifikāciju - Irina Ļapustina sacensībās Tunisijas pilsētā Hammāmetā zaudēja kvalifikācijas pirmajā kārtā, bet Anna Ozerova un Anastasija Homutova pirmās kārtas cīņās neveiksmi cieta Vācijas pilsētā Ismaningā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!