Foto: AFP/Scanpix

Polijas tenisiste Agņeška Radvaņska piektdien uzvarēja čehieti Karolīnu Plīškovu un kā pēdējā sasniedza sezonas noslēguma turnīra WTA "Finals" pusfinālu.

Pērnā gada sacensību čempione baltās apakšgrupas noslēdzošajā mačā bija pārāka ar rezultātu 7-5, 6-3. Septītajā abu tenisistu savstarpējā duelī Radvaņska ir guvusi septīto uzvaru.

Maču sekmīgāk iesāka Plīškova, izvirzoties vadībā ar 4-2. Turpinājumā Radvaņska uzvarēja septiņos no nākamajiem astoņiem geimiem, triumfējot pirmajā setā un arī otrajā izvirzoties vadībā ar 2-0. Turpinājumā Plīškova uzvarēja trijos geimos pēc kārtas un pārņēma vadību, bet tie arī bija pēdējie geimi, kurā viņa šajā mačā spēja uzvarēt, Radvaņskai novedot maču līdz uzvarai.

Plīškova duelī pieļāva 29 nepiespiestās kļūdas, kamēr Radvaņska tikai astoņas.

Līdz ar to Radvaņska turnīra pusfinālā spēkosies ar WTA ranga līderi Angeliku Kerberi, kura triumfēja sarkanajā apakšgrupā. Savukārt otrajā pusfinālā slovākiete Dominika Cibulkova sacentīsies ar krievu tenisisti Svetlanu Kuzņecovu.

Citā baltās grupas trešās kārtas mačā piektdien Spānijas tenisiste Garvinje Mugurusa ar rezultātu 3-6, 6-0, 6-1 pārspēja Kuzņecovu, tomēr šis duelis neko nemainīja - Mugurusa jau pirms tam bija zaudējusi cerības uz pusfinālu, bet Kuzņecova labāko četriniekā iekļuva jau pēc uzvarām pirmajās divās spēlēs.

Baltajā apakšgrupā Kuzņecova un Radvaņska izcīnīja pa divām uzvarām trijās spēlēs, bet pa vienam panākumam guva Plīškova un Mugurusa.

Tikmēr sarkanās apakšgrupas turnīru ar trīs uzvarām trīs spēlēs noslēdza Kerbere, bet pārējās trīs tenisistes izcīnīja pa vienai uzvarai, taču labāki papildrādītāji bija Cibulkovai, kura aiz sevis atstāja Simonu Halepu un Medisonu Kīzu.

Pēc viena apļa turnīra pusfinālā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās tenisistes.

Pērn sacensībās triumfēja Radvaņska, finālā pieveicot čehieti Petru Kvitovu, kura šosezon nespēja iekļūt pat starp turnīra rezervistēm. Pirms tam apakšgrupā Radvaņska bija pamanījusies piedzīvot divus zaudējumus.

Seškārtējā šo sacensību čempione Serēna Viljamsa šogad otro gadu pēc kārtas sezonu noslēdza pēc ASV atklātā čempionāta, tāpēc viņa atkal uz Singapūru nav devusies.

Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notiek trešo reizi, un paredzams, ka tas tur risināsies vēl vismaz gadu. Pirms tam sacensības kopš 2011. gada notika Stambulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!