Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis turpina lejupslīdi Tenisa profesionāļu asociācijas ATP rangā, taču joprojām saglabā Latvijas vadošā tenisista statusu.

Jaunākajā rangā Gulbis ir pazaudējis vēl divas pozīcijas un atrodas 148. vietā.

Kā ziņojām, Gulbis ATP rangā ierindojas zemākajā vietā kopš 2012. gada.

Lejupslīde rangā ir arī pārējiem Latvijas tenisistiem - Miķelis Lībietis nolaidies par divām pozīcijām zemāk uz 359. vietu, Mārtiņam Podžus kritums par trim vietām (772.), Krišjānim Stabiņam - par desmit (1000.), Arturam Lazdiņam par sešām (1343.), Rūdolfam Mednim par 31 (1522.), bet Jānim Podžus - par deviņām (1623.).

ATP ranga galvgalī minimālas izmaiņas: pirmais trijnieks - Novaks Džokovičs, Endijs Marejs un Stens Vavrinka - savas pozīcijas ir saglabājuši, bet uz ceturto vietu pacēlies japānis Kei Nišikori, kurš apgājis Milošu Raoniču. Rafaels Nadals saglabājis savu sesto pozīciju, bet uz septīto un astoto attiecīgi pacēlušies francūzis Gēls Monfiss un austrietis Dominiks Tīems. Savukārt šveicietis Rodžers Federers zaudējis divas vietas un noslīdējis uz devīto pozīciju. Toties ranga TOP10 iekļuvis horvāts Marians Čiličs, kurš noslēdz labāko desmitnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!