Foto: LETA
Latvijas tenisa otrā rakete Miķelis Lībietis pēc spožās karjeras Nacionālajā koledža sporta asociācijā (NCAA) nav zinājis daudzas lietas par profesionāļa karjeru, bet, iegūstot nepieciešamo pieredzi, viņš spēja ATP rangā ievērojami uzlabot savu pozīciju, stāstīja pats tenisists.

Lībietis piedalījās preses konferencē pirms Noksvilas "Challenger" sērijas turnīra, kur viņam pirmajā kārtā būs jāspēkojas ar ATP rangā 108. vietā esošo amerikāni Džaredu Donaldsonu. Savukārt pats Lībietis ierindojas 363. vietā.

"Šis gads man bija ar kāpumiem un kritumiem. Man bija labi rezultāti "Future" sērijas turnīros, uzvarot četrās sacensībās. Tāpat man bija laba vasara, jo izcīnīju 14 uzvaras pēc kārtas Baltijā, un tas palīdzēja uzlabot pozīciju rangā. Tad nolēmu spēlēt "Challenger" sērijas turnīros ASV," preses konferencē stāstīja Lībietis.

Lībietis atcerējās, kā viņš Kolumbusas "Challenger" turnīrā izcīnīja divas uzvaras un pēc tam sīvā cīņā piekāpās Bendžaminam Bekeram, kurš ATP rangā bijis 35. vietā. Noksvilas turnīrā Lībietis ieguvis speciālo ielūgumu jeb "wild card", jo viņš šajā pilsētā mācījās Tenesī Universitātē. "Tas man nozīmē daudz, jo tas apliecina, ka mani šeit vēl atbalsta un grib redzēt spēlējam," uzsvēra latvietis.

"Tagad es esmu ieguvis pieredzi. Sākumā es nezināju daudzas lietas par profesionāļa karjeru. Spēlēt koledžā bija fantastiski, jo šeit bija treneris, personāls un aprīkojums, bet, kad kļuvu par profesionāli, tad bija jāsāk domāt par visu pašam – kad ēdīšu, kad trenēšos, kad apmeklēšu fizioterapeitu. Tas ir daudz grūtāk, un pie tā bija jāpierod," atklāja Lībietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!