Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tenisistes piektdien Tallinā uzvarēja Portugāles komandu, tādējādi nodrošinot vietas saglabāšanu Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Latvijas tenisistes Diāna Marcinkēviča un Jeļena Ostapenko duelī ar Portugāli uzvarēja pirmajās divās vienspēlēs, tādējādi nodrošinot Latvijai panākumu mačā vēl pirms dubultspēles.

Pirmajā spēlē Marcinkēviča ar 6-1, 6-2 pārliecinoši pieveica Inešu Murtu, bet pēc tam Ostapenko ar 6-4, 6-2 uzvarēja Mišelu Larčeru de Britu. Pēc tam dubultspēlē, kas mača likteni neietekmēj, Ostapenko/ Daniela Vismane ar 6-2, 7-6 (7:3) pieveica portugālietes Fransišku Žorži/ Ritu Vilāsu.

Federāciju kausa pirmajā duelī Latvija ar 2-1 pārspēja Turciju, bet otrajā cīņā ar 0-3 zaudēja Lielbritānijai. Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā Tallinā piedalās 14 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Latvija spēlēja C grupā, kurā ar divām uzvarām un vienu zaudējumu ieņēma otro vietu. Katras grupas uzvarētāja cīnīsies par iespēju nokļūt Pasaules grupas II zonas "play off" izcīņā, bet grupu vājākās komandas spēlēs par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!