Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā oficiāli ielauzusies labāko divdesmitniekā un ieņem 18. pozīciju, sasniedzot jaunu karjeras rekordu.

Jau vēstīts, ka Sevastova aizvadītajā nedēļā prestižajā Madrides WTA "Premier" sērijas turnīrā aizspēlējās līdz pusfinālam, kurā piekāpās rumānietei Simonai Halepa. Vēlāk Halepa triumfēja šajā turnīrā.

Sevastova Madridē tika pie 390 punktiem, kas WTA rangā ļāva pakāpties par četrām vietām un ierindoties 18. pozīcijā. Šajā sezonā Sevastova demonstrē ļoti augstvērtīgu sniegumu, četros turnīros sasniedzot ceturtdaļfinālu, bet divreiz iekļūstot pusfinālā.

Savukārt Jeļena Ostapenko šonedēļ rangā zaudējusi četras pozīcijas un ieņem 50. vietu. Vēl Diana Marcinkeviča ieņem 313. pozīciju, Laura Gulbe atrodama 1142. vietā, bet Daniela Vismane – 1241. vietā.

WTA ranga līderpozīcijā atrodas vāciete Angelika Kerbere, aiz kuras ir Serēna Viljamsa, kura ir mazuļa gaidībās, bet trešajā vietā atrodas Karolīna Plīškova no Čehija. Labāko pieciniekā atrodas arī Simona Halepa un Dominika Cibulkova.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā latvietis Ernests Gulbis pēc 34 vietu krituma ieņem vien 207. pozīciju. Savukārt Miķelis Lībietis pakāpies par četrām vietām un ieņem 458.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus atrodas 883.vietā, kas ir piecu pozīciju kāpums. Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 924.pozīciju, tikmēr Rūdolfs Mednis un Jānis Podžus dala 1563.vietu, bet Rihards Emuliņš tagad ir 1648.vietā, bet Artūrs Lazdiņš pašlaik atrodas 2091.pozīcijā.

ATP ranga līderpozīcijā joprojām atrodas brits Endijs Marejs, aiz kura atrodas serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Šveices tenisists Stans Vavrinka, uz ceturto vietu pakāpies spānis Rafaels Nadals, bet piektais tagad ir Rodžers Federers no Šveices.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!