Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko otrdien izcīnīja uzvaras Romas WTA "Premier" turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Anastasija Sevastova otrdien Romas WTA "Premier" turnīra vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-4 uzvarēja rumānieti Irinu Kameliju Begu. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 60 WTA ranga punktus.

Jau pirmajā geimā Sevastovai izdevās iegūt breiku, tomēr nākamajā geimā viņa nenosargāja servi, kas Begu, izmantojot vienīgo breikbumbu, ļāva panākt izlīdzinājumu. Latvijas tenisiste vēlreiz pie breika tika piektajā geimā, tomēr nākamajā viņa ar lielām grūtībām nosargāja savu servi, atspēlējot vienu breikbumbu, un panāca 4-2.

Sevastovai bija nopietnas problēmas ar savas serves noturēšanu, kas astotajā geimā Begu ļāva tikt pie divām breikbumbām un panākt neizšķirtu 4-4. Tiesa, jau uzreiz pēc tam Latvijas pirmā rakete breiku atguva un varēja servēt par uzvaru setā, kas viņai arī veiksmīgi izdevās.

Otrais sets iesākās līdzīgā manierē, jo pirmajos divos geimos katra no tenisistēm ieguva pa breikam, abām sportistēm arī turpinājumā demonstrējot līdzvērtīgu spēli. Neviena no viņām nākamajos geimos netika pie breika, tomēr garā devītajā geimā Begu vairākkārt kļūdījās, kas Sevastovai ļāva tikt pat pie četrām beikbumbām un pēdējo no tām viņa arī izmantoja.

Tas Sevastovai ļāva servēt par uzvaru šajā spēlē, turklāt to viņa paveica pārliecinoši, gūstot uzvaru divos setos.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar Anastasiju Pavļučenkovu, kura pirmajā kārtā ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-1 pārspēja austrālieti Samantu Stosuru. Zīmīgi, ka krieviete pasaules rangā atrodas tieši vietu augstāk par Latvijas tenisisti - 17.vietā, tomēr nākamā pretiniece punktu vērtējumā atrodas diezgan tālu, tāpēc katrs nākamais kāpums WTA rangā Sevastovai būs grūts.

Savukārt Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko otrdien Romas WTA "Premier" turnīra vienspēļu pamatsacensību pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu.

Par pamatturnīra otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 60 WTA vienspēļu ranga punktus, turklāt vēl 30 punkti viņai pienākas par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Šo maču Ostapenko iesāka pārliecinoši, jo vienreiz lauza Rodžersas servi un izvirzījās vadībā ar 3-0. Lai arī Rodžersa pēc tam šo breiku atguva, Latvijas tenisiste vēlreiz pretinieces servi lauza sestajā geimā, pēcāk arī izvirzoties vadībā ar 5-2. Nākamajos geimos tenisistes nosargāja savas serves, bet Ostapenko uzvarēja pirmajā setā ar drošo 6-3.

Arī otro setu Ostapenko sāka, iegūdama 3-0 vadību, taču šoreiz viņa bija tikusi jau pie dubultbreika. Vienu no tiem Rodžersa atspēlēja jau ceturtajā geimā un pēc tam uzvarēja pie savas serves, samazinot atpalicību līdz minimumam. Sestajā geimā amerikāniete tika pie vēl vienas breikbumbas, tomēr Ostapenko to atspēlēja un uzreiz pēc tam vēlreiz lauza ASV tenisistes servi, nonākot pavisam tuvu līdz uzvarai mačā (5-2).

Ostapenko varēja servēt par uzvaru šajā mačā, taču astoto geimu iesāka ar dubultkļūdu, turklāt arī turpinājumā spēlēja nepārliecinoši, neizmantojot divas mačbumbas. Tikmēr Rodžersa izmantoja vienīgo breikbumbu un paildzināja šo cīņu. Lai arī pēc tam amerikāniete uzvarēja geimu pie savas serves, Ostapenko nebija tālu no breikbumbas iegūšanas, taču desmitajā geimā viņa tomēr spēja šo spēli novest līdz galam un uzvarēt.

Latvijas otrā rakete Ostapenko pašlaik pasaules rangā atrodama 50.vietā, bet Rodžersa ir pozīciju zemāk. Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā spēle.

Ostapenko Romas turnīrā debitēja pērn, kad viņai izdevās tikt līdz trešajai kārtai.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar spēcīgo spānieti Garvinji Mugurusu, kurai pirmā kārta bija brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!