Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar amerikānieti Rakelu Atavo ceturtdien pēc katastrofāla mača sākuma parādīja raksturu, tomēr tik un tā Francijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu pirmajā kārtā ar 0-6, 6-3, 4-6 piekāpās krievietēm Darjai Kasatkinai un Irinai Hromačevai.

Līdz ar to sieviešu dubultspēļu turnīru Ostapenko noslēgusi ar desmit WTA ranga punktiem.

Pirmais sets Ostapenko un Atavo padevās pagalam neveiksmīgs, jo tika zaudēti visi seši geimi, pretiniecēm tiekot pie trim breikiem. Tomēr otrajā setā bija vērojama jau pavisam cita aina, jo, divreiz pēc kārtas laužot krieviešu servi, Latvijas un ASV duets izvirzījās vadībā ar 5-1. Lai gan vienu breiku pretinieces atguva, Ostapenko ar pārinieci pašās beigās vēlreiz lauza Kasatkinas/Hromačevas servi un otrajā setā svinēja drošu panākumu.

Līdz ar to šī mača uzvarētājas tika noskaidrotas izšķirošajā – trešajā – setā, kurā abi dueti demonstrēja līdzvērtīgu sniegumu. Pēc breika iegūšanas Ostapenko/Atavo nonāca vadībā ar 4-2 un nebija tālu no uzvaras izcīnīšanas, tomēr atlikusī mača daļa nebija veiksmīga. Krievijas tenisistes pēcāk uzvarēja četros geimos pēc kārtas un tika pie panākuma.

Ostapenko ar Kasatkinu ir vienaudzes un abas junioru vecumā bija sīvas konkurentes. Tāpat viņas aprīlī tikās Čārlstonas turnīra vienspēļu finālā, uzvaru svinot krievietei un tiekot pie pirmā titula karjerā.

Atavo ir dubultspēļu speciāliste un karjerā tikusi pie 16 WTA pāru tituliem. Amerikāniete pašreiz dubultspēļu rangā ir 19. vietā, bet pirms diviem gadiem spēja pakāpties pat uz desmito pozīciju.

Ostapenko šosezon dubultspēlēs cīņās ļoti sekmīgi, jo februāra sākumā kopā ar polieti Alicju Rosolsku uzvarēja Sanktpēterburgas "Premier" turnīrā, savukārt pārī ar Atavo viņa aprīlī aizkļuva līdz Čārlstonas WTA "Premier" turnīra pusfinālam, kā arī pāris nedēļu vēlāk viņas triumfēja WTA "Premier" sērijas sacensībās Štutgartē. Tas viņai pašlaik Latvijas tenisistei dubultspēļu ieskaitē ļauj atrasties 34. pozīcijā.

Tikmēr Kasatkina un Hromačeva pašlaik dubultspēļu rangā ir attiecīgi 89. un 112. pozīcijā.

Francijas atklātā čempionāta dubultspēlēs Ostapenko debitēja pērn, zaudējot pirmajā mačā. Atavo šeit nekad nav tikusi tālāk par trešo kārtu, kaut citos "Grand Slam" turnīros dāmu dubultspēlēs trīs reizes tikusi līdz pusfinālam.

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Ostapenko trešdien sasniedza vienspēļu sacensību trešo kārtu, jo ar 6-3 6-2 uzvarēja 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu no Puertoriko, otro reizi karjerā sasniedzot "Grand Slam" turnīra trešo kārtu.

Trešajā kārtā viņai gaidāma cīņa pret Ukrainas tenisisti Ļesju Curenko.

Tāpat Ostapenko piedalīsies arī jauktajās dubultspēlēs, cīnoties pārī ar trīskārtējo "Grand Slam" čempionu šajā ieskaitē Brunu Suarisu no Brazīlijas.

Arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova ceturtdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta vienspēļu trešo kārtu, jo ar 6-3, 6-0 uzvarēja 2014.gada Vimbldonas turnīra finālisti Eižēniju Bušāru no Kanādas. Savukārt sieviešu dubultspēlēs viņa nepārvarēja pirmo kārtu.

Kā ziņots, vīru turnīrā Ernests Gulbis pirmajā kārtā pirmdien ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230. pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc divām nedēļām viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!