Foto: AFP/Scanpix

Pērn pusfinālā spēlējusī Austrālijas tenisiste Samanta Sousura piektdien droši pārvarēja Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra trešo kārtu un astotdaļfinālā spēkosies ar Latvijas sportisti Jeļenu Ostapenko.

Sacensībās ar 23.numuru izliktā Stosura, kura WTA rangā patlaban atrodas 22.pozīcijā, ar 6-2, 6-2 apspēlēja amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu, kura pasaulē ieņem 117.vietu.

Stosura bieži Parīzes turnīrā spēlējusi sekmīgi. Viņa 2010.gadā spēlēja finālā, bet līdz pusfinālam tikusi vēl trīs reizes, ieskaitot pērno gadu. Tomēr lielāko panākumu viņa izcīnīja 2011.gadā, triumfējot ASV atklātajā čempionātā.

Stosura un Ostapenko līdz šim vienīgo reizi savā starpā tikās pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kad pirmās kārtas mačā austrāliete bija labāka ar 1-6, 6-3, 6-2.

"Pirmo setu aizvadīju ļoti labi, bet otrajā setā sāku vairāk kļūdīties. Tajā mača viss bija atkarīgs tikai no manis - es spēlēju daudz agresīvāk un viņa nevarēja paspēt. Gaidīja, kad sākšu kļūdīties, un tā arī notika. Šajā ziņā man vēl nedaudz pietrūkst, bet pie tā piestrādāšu un viss būs labi," toreiz pēc cīņas teica Latvijas sportiste.

Stosura starp labākajām 30 pasaules tenisistēm noslēgusi deviņas sezonas, turklāt iepriekšējās astoņas pēc kārtas. Šosezon austrāliete ilgstoši nerādīja ļoti labu sniegumu un pagājušajā nedēļā varēja pirmoreiz 450 nedēļu laikā zaudēt valsts pirmās raketes godu, tomēr triumfēja Strasbūras WTA "International" sērijas sacensībās, kas liedza Darjai Gavrilovai apsteigt viņu rangā. Valsts pirmā rakete Stosura ir kopš 2008.gada oktobra, kad apsteidza Keisiju Delakvu.

Ieskaitot sniegumu Strasbūras turnīrā, Stosura uzvarējusi jau astoņos mačos pēc kārtas, tomēr viņai šajā laikā nav stājušās pretim paša augstākā līmeņa pretinieces. Pirms tam viņa nebija šosezon vienā turnīrā guvusi vairāk par divām uzvarām.

Piektdien Ostapenko ar rezultātu 6-1, 6-4 nedaudz vairāk nekā stundas laikā pārspēja Ukrainas pārstāvi Ļesju Curenko un pirmoreiz karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīru astotdaļfinālu.

Jau sestdien starp sieviešu vienspēļu turnīra labākajām 16 sportistēm iespēja iekļūt būs arī šī brīža Latvijas pirmajai raketei Anastasijai Sevastovai, kura spēlēs pret vien ranga 290.pozīcijā esošo Horvātijas tenisisti Petru Martiču.

Tāpat piektdien astotdaļfinālu sasniedza arī pērnā čempione Garvinje Mugurusa no Spānijas, kura ar 7-5, 6-2 pārspēja Kazahstānas sportisti Jūliju Putincevu. Turnīrā Mugurusa izlikta ar ceturto, bet Putincevai ir 27.numu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!