Foto: F64
Par Latvijas vīru tenisa pirmo raketi šonedēļ kļuvušais Miķelis Lībietis piektdien triumfēja Polijas pilsētā Sopotā notiekošā "Futures" sērijas turnīra dubultspēļu finālā, tiekot pie vienpadsmitā šāda titula karjerā.

Lībietis, startējot kopā ar savu bijušo studiju biedru Hanteru Rīzi no ASV, kuri turnīrā bija izlikti ar otro numuru, finālā ar 6-4, 6-4 uzvarēja brazīliešus Rihardu Hosevaru un Vilsonu Leiti.

Lībietis par uzvaru nopelnīja 25 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Zīmīgi, ka Lībietim kopā ar Rīzi šis bija otrais dubultspēļu tituls, jo 2014. gadā viņi triumfēja Noksvilas "Challenger" turnīrā.

Lībietis izcīnīja savu otro "Futures" turnīru dubultspēļu titulu šajā sezonā, jo martā kopā ar francūzi Igo Nīsu viņi bija labākie Kanādas pilsētā Gatino notikušajā turnīrā. Savukārt pērn viņš tika pie četriem šādiem tituliem, kā arī pie viena līmeni augstākā "Challenger" sērijas dubultspēļu turnīra uzvarētāja titula.

Ceļā uz Sopotas "Futures" dubultspēļu turnīra finālu Lībietis ar Rīzi pirmajā kārtā ar 5-7, 6-4, 10:8 sīvā cīņā uzvarēja mājiniekus Adamu Čadaju un Adamu Majhrovicu. Savukārt otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā viņi ar 6-3, 6-2 pārliecinoši apspēlēja čehu Davidu Poljaku un vācieti Georgu fon Masovu. Tikmēr cīņā par vietu finālā viņi ceturtdien ar 6-3, 4-6, 10:5 pārspēja Polijas tenisistus Kamilu Majhrzaku un Janu Zeļinki.

Ziņots, ka Lībietis pirmdien nespēja pabeigt pirmo spēli valsts pirmās raketes godā un šosezon joprojām nopelnījis vien četrus pasaules vienspēļu ranga punktus.

Lībietis vienspēļu pirmās kārtas mačā pret zviedru Jūnatanu Mridhu izstājās, kad tikko bija zaudējis savu servi otrajā setā un nokļuvis iedzinējos ar rezultātu 3-6, 2-3.

Pašlaik Lībietis ATP vienspēļu rangā atrodams 462. vietā un turnīrā bija izlikts ar ceturto numuru, bet Mridha ir 693. pozīcijā.

Līdz ar to Lībietis turnīru noslēdza bez vienspēļu ranga punktu nopelnīšanas.

Šis gads Lībietim pagaidām izvērties ļoti neveiksmīgs. Pie uzvarām pamatturnīros viņš nav ticis kopš marta beigām un kopā šogad viņš nopelnījis vien četrus ranga punktus - uzvarējis vienā "Futures" mačā un reizi pārvarēja "Challenger" sērijas turnīra kvalifikāciju.

Jau vēstīts, ka par valsts pirmo raketi Lībietis oficiāli kļuva pirmdien, kad lielu kritienu rangā piedzīvoja ilggadējais valsts vadošais tenisists Ernests Gulbis, kuru nomoka dažādas veselības problēmas. Pašlaik rangā Lībietim ir 12 mēnešu laikā nopelnīti 79 punkti, bet Gulbis ar 70 punktiem ir 494. pozīcijā.

Lībietis no Latvijas tenisistiem visaugstāk ir arī ATP dubultspēļu rangā, kur ieņem 278. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!