Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Bijusī britu un pasaules pirmā rakete Endijs Marejs pēc šā gada Vimbldonas tenisa turnīra gatavojas teikt atvadas profesionālajam sportam, taču var gadīties, ka jau "Australian Open" kļūs par viņa pēdējām sacensībām, paziņojis tenisists.

Šādu lēmumu viņam liek pieņemt problēmas ar veselību. 2017. gadā viņš guva gurna traumu un nākamā gada janvārī pārcieta operāciju, taču sāpes Mareju nomoka joprojām. Kortā viņš atgriezās pagājušā gada jūnijā un kopš tā laika nospēlējis 14 mačus. Sezonu tenisists noslēdza jau septembrī, izvēloties pievērsties rehabilitācijai.

"Komandai teicu, ka ilgāk vairs tā nevaru izturēt. Man bija jānosaka pēdējais termiņš, jo spēlēju un nevarēju saprast, kad sāpes pāries. Sapratu, ka ir jāpieņem šāds lēmums," preses konferencē paziņoja 31 gadu vecais skotu tenisists. "Teicu savai komandai, ka varēšu paciesties līdz Vimbldonai, bet pēc tās beigšu karjeru. Taču neesmu pārliecināts, ka arī tas man izdosies. Startēšu Melburnā, jo vēl varu spēlēt zināmā līmenī, lai gan ne tik augstā, kā iepriekš."

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā Mareja pretinieks būs spānis Roberto Bautista Aguts, kurš ATP rangā atrodas 22. vietā. Britu tenisists rangā ieņem 230. pozīciju.

Savas līdzšinējās karjeras laikā Endijs Marejs uzvarējis 47 ATP turnīros, no tiem 45 — vienspēlēs. 11 reizes viņš iekļuvis "Grand Slam" finālā un izcīnījis trīs uzvaras: 2012. gadā ASV atklātajā čempionātā un divreiz Vimbldonā (2013. un 2016. gadā).

Marejs ir vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions tenisā vīriešu vienspēlēs.

ATP ranga galvgalī viņš nonāca 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!