Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Titulētā ASV tenisiste Serēna Viljamsa pirmdien Austrālijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 4-6, 6-4 pārspēja pasaules ranga līderi Simonu Halepu no Rumānijas.

Ar 16. numuru izliktā Viljamsa maču iesāka teicami, pirmajā setā zaudējot tikai vienu geimu, tomēr Halepa spēja atgūties no graujoša pirmā seta. Otrais sets ritēja līdzīgā cīņā, bet tad 10. geimā viņa lauza Viljamsas servi un izlīdzināja rezultātu mačā. Trešajā setā Halepa pirmajā geimā atspēlēja breikbumbu, bet vēlāk sestajā geimā neizmantoja trīs breika iespējas. Uzreiz nākamajā geimā amerikāniete izmantoja savu iespēju un lauza Halepas servi, un viena breika pārsvaru noturēja līdz beigām. Abas tenisistes duelējās stundu un 47 minūtes.

"Viņa ir pasaules pirmā rakete, un tam ir iemesls. Man vajadzēja cīnīties par katru punktu. Tas ir brīnums, ka esmu šeit. Esmu ļoti apmierināta," pēc spēles teica Viljamsa.

Viljamsai ceturtdaļfinālā pretī stāsies turnīra septītais numurs Karolīna Plīškova no Čehijas, kura astotdaļfinālā ar 6-3, 6-1 pārspēja spānieti Garbinji Mugurusu.

Savukārt Halepa nespēja atkārtot pagājušajā sezonā paveikto, sasniedzot "Australian Open" finālu. Līdz ar to viņa neaizstāvēs izcīnītos ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!