Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien saraustītā cīņā spēja pārvarēt Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmo kārtu, ar 6-1, 4-6, 6-2 pieveicot Mihaelu Buzarnesku no Rumānijas.

Abas tenisistes uz Kataru devās pēc spēlēm savas valstsvienības labā Federācijas kausā. Ostapenko vēl svētdienas otrajā pusē pārī ar Diānu Marcinkeviču apspēlēja Slovākijas duetu Terežu Mihalikovu un Annu Karolīnu Šmiedlovu, kas Latvijai Pasaules otrās grupas duelī deva uzvaru ar rezultātu 4-0. Dienu iepriekš Jeļena Ostapenko trīs setu cīņā pārspēja Šmiedlovu vienspēlē.

Tikmēr Mihaela Buzarnesku piedzīvoja Rumānijas izlases vienīgos zaudējumus pret Čehiju, spēlējot Federācijas kausa Pasaules pirmajā grupā. Rumāniešu tenisiste piekāpās Karolīnai Pliškovai un Katerinai Siņakovai, bet Simonai Halepai un dubultspēles duetam Begu/Nikulesku izdevās izraut uzvaru ar 3-2. Buzarnesku šīs divas spēles pagarināja zaudējumu sēriju jau līdz deviņiem mačiem.

Ostapenko centrālajā laukumā aizvadīto spēli uzsāka vareni, pretinieci apspēlējot gan pie savas serves, kuru laikā Buzarnesku tika atstāta "sausā", gan sekmīgi laužot rumānietes serves. Seta laikā pretiniece tā arī nespēja izsekot līdzi Latvijas tenisistes piedāvātajam spēles ātrumam, rezultātā - 6-1.

Spēles turpinājums gan nebija tik viegls. Pielāgojusies Ostapenko piedāvātajam ritmam, Buzarnesku iesaistījās līdzīgā cīņā, kuras laikā latviete neizmantoja vairākas "breikbumbas". Tā vietā, rezultātam esot 3-3, tika praktiski atdots "geims" pēc trim dubultkļūdām pēc kārtas. Ostapenko setu vairs nespēja izglābt, un Buzarnesku uzvarēja ar 6-4.

Rumāniete spēles laikā kļūdījās vairāk, trešā seta laikā sasniedzot jau savu trīspadsmito dubultkļūdu. Ostapenko atguva spēles pavedienu, izmantoja Buzarnesku brīžiem slikto ķermeņa valodu un diezgan pārliecinoši triumfēja spēles noslēdzošajā setā ar 6-2.

Tādējādi Jeļena Ostapenko guva revanšu pret 29. vietā rangā esošo tenisisti, kura tieši bija pārāka Dohas turnīrā pirms gada (6-1, 6-3). Tagad kopējā, savstarpējā sērijā vadībā ir Ostapenko, kura ir bijusi pārāka divās spēlēs no trijām.

Nākamajā kārtā Ostapenko jau sagaida pasaules septītā rakete Eļina Svitoļina, kura kā ar ceturto numuru izsēta tenisiste pirmo kārtu varēja izlaist.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!