Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas otrā sieviešu tenisa rakete Jeļena Ostapenko pēc uzvaras ar rezultātu 4-6, 6-3, 7-6 (7:4) pret ASV tenisisti Šelbiju Rodžersu norādīja, ka triumfs gūts, pateicoties radītajam pārsvaram garākās punktu izspēlēs, vēstīts Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) mājaslapā.

Jau ziņots, ka Ostapenko trešdien apbrīnojami atspēlējās pēc nonākšanas zaudētajos ar 1-5 trešā seta laikā.

"Zinu, ka teniss ir spēle, kurā vienmēr var notikt izmaiņas uz otru pusi. Tāpēc centos cīnīties līdz pēdējam punktam," pēc spēles žurnālistiem teica Latvijas tenisiste.

Pretiniecei tā bija otrā spēle WTA pamatturnīros pēc vairāk nekā gada pārtraukuma, ko Rodžersa pārcieta ceļgala savainojuma dēļ. Spēles gaitā Ostapenko trenere un māte Jeļena Jakovļeva, pārrunājot stratēģiju ar meitu, uzsvēra, ka latvietei jāpiespiež Rodžersai vairāk kustēties.

"Šodien necentos sist tik stipri, cik iespējams. Tā vietā padarīju izspēles garākas. Jutu, ka, jo garāka bija izspēle, jo lielāka man bija iespējamība to uzvarēt. Kad tāda izspēle sanāca, centos vienkārši spēlēt agresīvi," bilda Ostapenko pēc spēles.

Ostapenko ceturtdien turnīra trešajā kārtā tiksies ar 18. pasaules raketi Medisonu Kīzu no ASV. Spēle varētu sākties aptuveni pulksten 23.

"Jāturpina censties uzbrukt. Citādi nenāks attiecīgie rezultāti. Protams gan, ka nav jāsteidzas ar punktu gūšanu. Apzinos, ka lielākajā daļā gadījumu uzvaru garas izspēles," secinājumus veica 21 gadu jaunā sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!