Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vācijas Tenisa federācija (DTB) apstiprinājusi, ka 19. un 20. aprīlī notiekošajās Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules grupā Vācijas sieviešu tenisa izlasei palīdzēs tās līderes Angelika Kerbere un Jūlija Gērgesa

"Latvijā mūs sagaida grūts uzdevums. Tomēr mūsu mērķis ir skaidrs, un darīsim visu, lai to sasniegtu. Mums ir pieredzējusi komanda, kas sevi labi pierādījusi vairākās spēlēs izbraukumā," komentāru sniedza kapteinis Jens Gerlahs.

Angelika Kerbere šobrīd ieņem piekto vietu Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā, bet 2016. un 2017. gadu laikā 34 nedēļas pavadījusi pašā saraksta augšgalā. Tenisiste pa reizei triumfējusi trijos no "Grand Slam" turnīriem – 2016. gada "Australian Open" un "US Open", kā arī 2018. gada "Wimbledon" pamatturnīrā.

Savukārt Jūlija Gērgesa šobrīd saucama par 18. pasaules labāko tenisisti, bet pērn sasniedza savas karjeras labāko sasniegumu – ranga 9. vietu. Vāciju sacensībās pārstāvēs arī Andrea Petkoviča (70. vieta rangā), kā arī Anna Lēna Grēnefelde (26. vieta dubultspēļu rangā).

Spēles "Arēnā Rīga" norisināsies 19. un 20.aprīlī, un tajās tiks noteikta izlase, kas tiks Federācijas kausa Pasaules pirmajā grupā. Zaudētāji nākamsezon spēlēs Pasaules otrajā grupā.

Latvija 9. un 10. februārī Pasaules otrās grupas pirmās kārtas spēlēs ar 4-0 pārspēja Slovākiju, bet Vācija Pasaules pirmās grupas mačos ar šādu pašu rezultātu piekāpās Baltkrievijai.

Vācija šajās spēlēs sacentās bez Kerberes un Gērgesas palīdzības, taču Latvijai pēc ranga bija pieejams tās labākais sastāvs – Anatasija Sevastova, Jeļena Ostapenko, Diāna Marcinkeviča, Daniela Vismane un Patrīcija Špaka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!