Foto: DELFI
Vācijas tenisiste Andrea Petkoviča pēc uzvaras pirmajā Federāciju kausa pārspēļu mačā pret Latvijas izlases pārstāvi Jeļenu Ostapenko norādīja, ka latvietes spēlē saskatāma nestabils sniegums.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Federāciju kausa izcīņas mačā ar rezultātu 5-7, 4-6 zaudēja vācietei Andrea Petkovičai..

"Domāju, visi redzēja, ka spēle bija viļņaina. Pret Aļonu ir grūti spēlēt. Viņa spēlē tik agresīvi, ka grūti spēlēt savā manierē. Spēles sākumā biju pārāk pasīva. Tieši to viņai izdevās panākt. Vēlāk guvu labāku ritmu savām servēm un spēju veikt spiedienu," klāstīja Petkoviča.

Vācijas tenisiste otrā seta gaitā nonāca pārliecinošā vadībā ar 5-1, taču Ostapenko divreiz lauza viņas servi un gandrīz spēja rezultātu izlīdzināt.

"Nedomāju, ka otrajā setā atkāpos. Tā vienkārši ir Aļonas spēles maniere – kad viņai padodas virkne ar labiem sitieniem, pretiniecei ir grūti spēlēt. Biju mierīga, spēlēju savā manierē un galu galā tas nostrādāja," otrajā setā notikušo lūzumu komentēja vāciete.

Līdzīga spēles gaitas laušana padevās arī pašai Petkovičai, kura pirmo setu uzvarēja, atgūstoties no rezultāta 3-5.

“Patiesībā, kad spēlētāji paliek dusmīgi, tas reizēm nenāk par labu. Man tas šoreiz palīdzēja. Gadu nebiju spēlējusi Federācijas kausā, tad februārī zaudēju pret [baltkrievieti Arinu] Sabaļenku. Tāpēc ļoti vēlējos labi nospēlēt. Kad sadusmojos, sanāca lauzt savu uztraukumu. Sāku labi kustēties, plūstošāk izpildīt sitienus. Taču sadusmoties nav ieteicams (smejas)," priecīga skaidroja pasaules 72. rakete.

Tenisistei tika vaicāts komentārs par Jeļenas Ostapenko nestabilo sezonu, kuras laikā tenisiste uz brīdi izkrita no ranga labāko trīsdesmitnieka. Tā bija latvietes zemākā pozīcija kopš triumfa 2017. gada Francijas atklātajā čempionātā.

"No malas grūti teikt. Nevari zināt, kas notiek spēlētājas dzīvē. Var redzēt, ka viņa nav uzvarējusi vairākās spēlēs. Dažos svarīgos brīžos viņa netrāpīja pa bumbiņu. Tomēr bija arī spēles nogriežņi, kad viņa spēlēja kā “French Open”. Domāju, ka viņai ir viss vajadzīgais. Tikai jāsaliek tas kopā. Kad zaudē pāris spēles, tas sāk tev traucēt. Taču viņai uz laukuma ir tik daudz ieroču, ka viņai nevajadzētu uztraukties. Viņa ir jauna. Man tas ir citādi, jo esmu veca (smejas). Viss ar viņu būs kārtībā," viedokli par pretinieci klāstīja 31 gadu vecā tenisiste.

Sākotnēji vācietei nebija paredzēts būt starp divām Vācijas tenisistēm, kuras piedalās vienspēlēs. Taču bijušās pasaules pirmās raketes Angelikas Kerberes saslimšana lika mainīt Vācijas valstsvienības plānus.

"Sākumā domāju, ka šī būs ļoti laba cīņa. Tad mēs zaudējām Andžiju [Angeliku Kerberi] gripas dēļ un Latvija uz papīra kļuva par favorīti. Tā bija sarežģīta situācija arī man, jo pagājušonedēļ smagi trenējos, sagaidot, ka nespēlēšu. Pēc tam nācās piebremzēt. Tad Anastasija [Sevastova] savainojās. Protams, ka nekad nav patīkami dzirdēt par savainojumiem, taču mums tas deva labākas iespējas," atskatu uz dažādajām izmaiņām veica Petkoviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!