Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 28. maijā, nepārvarēja sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātajā čempionāta - pirmo kārtu, ar 4-6, 6-7 (4:7) piekāpjoties baltkrievietei Viktorijai Azarenkai.

Tādējādi Ostapenko otro gadu pēc kārtas nepārvar "French Open" pirmo kārtu. 21 gadu vecā tenisiste 2017. gadā sensacionāli triumfēja "Roland Garros" kortos, bet pēc tam divus gadus pēc kārtas Parīzē nespēj uzvarēt kaut vienā mačā.

Ostapenko mačā pieļāva 60 nepiespiestās kļūdas, kas tik augsta līmeņa spēlēs bieži nenotiek. 17 no šīm bija dubultkļūdas.

Tieši ar dubultkļūdām un pretinieču serves breikiem sākās mačs. Pirmajos geimos tenisistes kopā bija pieļāvušas astoņas dubultkļūdas, bet pirmajos astoņos geimos nevienai no tenisistēm neizdevās uzvarēt savu servi. Devītajā geimā Azarenka nosargāja savu servi, bet tad Ostapenko atkal zaudēja savu serves geimu, zaudējot arī pirmo setu ar 4-6.

Otrā seta sākumā Ostapenko beidzot uzvarēja savu serves geimu, panāca 3-1 un 4-2 savā labā, bet tad atkal zaudēja serves geimu. Otrā seta desmitajā geimā Azarenka tika pie dubultās setbumbas, ko Ostapenko skaistā stilā atspēlēja. 11. geimā, kas ilga vairāk par 12 minūtēm, Latvijas tenisiste lauza pretinieces servi, bet tad atkal zaudēja savu serves geimu, pat netiekot pie setbumbas. "Tie break" izspēlē Ostapenko ne reizi nebija vadībā, spēja panākt 3:3, bet nākamajās piecās izspēlēs uzvarēja tikai reizi, un zaudēja visu maču.

Tiesa, zaudējums Parīzē negatīvi neietekmēs Ostapenko pozīciju WTA rangā, jo pērn viņa arī zaudēja pirmajā kārtā. Tieši pretēji, WTA rangā pēc "French open" viņa piedzīvos pat nelielu kāpumu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!