Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvija tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Birmingemas "Premier" turnīra otrās kārtas spēlē demonstrēja lielisku sniegumu, ar 6-3, 6-4 apspēlējot pasaules 18. raketi Johannu Kontu no Lielbritānijas un sasniedzot pirmo ceturtdaļfinālu kopš 2018. gada Vimbldonas turnīra.

Pirmā seta neveiksmīgais brīdis Latvijas tenisistei pienāca pašā tā sākumā. Ostapenko savā serves geimā nonāca zaudētājos 0:40, taču spēja izrāpties no bedres un geimu uzvarēt.

Kopš tā brīža 22 gadus vecā tenisiste vairs nepateicīgās situācijās īsti nenonāca. Ostapenko pie 1-0 lauza pretinieces servi, kā arī diezgan ātri uzvarēja vēl divos savos serves geimos. Lai gan brīžiem piekliboja servju precizitāte, Ostapenko servēja neierasti labi, kā arī bija diezgan precīza, spēlējot sev ierastajā agresīvajā manierē. Tenisiste pirmo setu uzvarēja ar 6-3.

Arīdzan otrā seta sākumā tika lauzta Kontas serve, Ostapenko gūstot vadību 2-1. Mazs lūzuma brīdis pienāca seta viduspunktā, kad Konta pirmo reizi spēlē lauza kādu Ostapenko servi, panākot 3-3.

Taču mobilizētā un pārliecinātā Ostapenko nezaudēja spēles ritmu, atbildot arī ar lauztu serves geimu. Tam sekoja pāris izcilas serves, kas ļāva panākt jau 5-3. Lielbritāniete vienu geimu atguva, bet uzvaru spēlē tāpat varēja svinēt Latvijas tenisiste, triumfējot ar 6-3, 6-4.

Turnīra nākamajā kārtā Ostapenko spēlēs pret Horvātijas tenisisti Petru Martiču (25. vieta rangā), kura otrajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja krievieti Margaritu Gasparjanu (62. vieta).

Tā būs Ostapenko pirmā ceturtdaļfināla spēle kopš 2018. gada Vimbldonas turnīra, kurā Ostapenko sasniedza pusfinālu, ar 7-5, 6-4 pārspējot Slovākijas tenisisti Dominiku Cibulkovu.

Jau ziņots, ka Birmingemas turnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-0, 6-2 sagrāva polieti Igu Švjateku.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētu mača gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!